Ga naar de inhoud

Van Vleuten pakt de gele trui na imposante solo: "Mijn stijl om vol in de aanval trekken"

Annemiek van Vleuten is na haar geweldige zege vandaag niet meer ver verwijderd van de eindzege in deze Tour de France Femmes.  De Nederlandse besefte dat ze vandaag al in de aanval moest trekken om het verschil te maken.

Annemiek van Vleuten heeft weer kunnen uitpakken met een fantastisch nummer. In de Vogezen liet ze alles en iedereen achter en soleerde ze naar een mooie zege.

 

"Of ik al besef wat ik net heb gedaan? Niet echt", begint Van Vleuten.


"Het was zo'n rollercoaster na mijn ziekteklachten in het begin van deze Tour. Ik was zo ziek en om dan op deze manier te winnen is geweldig."


"Ik moest vandaag sowieso in de aanval trekken, omdat ik tijd moest goedmaken in het klassement. Het is mijn stijl om vol in de aanval te gaan en niet te wachten op de finale. Ik zag in de verkenning dat Le Petit Ballon een pittige klim was, dus daarom ben ik daar vertrokken."

Ik vond de gele trui eigenlijk altijd iets voor de mannen, maar toen ik Marianne Vos met de trui zag besefte ik dat het echt iets grijpbaars is. 

Annemiek van Vleuten

Van Vleuten smeerde haar concurrerenten minuten aan, maar bleef bescheiden na haar overwinning.


"Ik ben iets ouder dan de andere rensters, dus ik kan ook meer trainen. Dat wil ik wel duidelijk zeggen."


" Het is niet dat mijn collega's minder trainen. Ik train gewoon al veel langer en dan komt het uiteindelijk neer op fitheid. Daar ben ik gewoon erg goed in. Deze etappe lag mij gewoon perfect en mijn collega's zullen dit in de toekomst ook kunnen doen."


naast de overwinning mag Van Vleuten ook de gele trui aantrekken.


"Ik vond de gele trui eigenlijk altijd iets voor de mannen, maar toen ik Marianne Vos met de trui zag besefte ik wel dat het echt iets grijpbaars is. Het is een geweldig extra cadeau na deze etappe."