Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel glundert: "Fantastisch mijn twee favoriete koersen in een jaar te winnen"

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Op minder dan drie weken voor het begin van de Vuelta heeft Remco Evenepoel een stevig statement afgeleverd in de Clasica San Sebastian. "Ik denk dat ik nu relaxed en met een goed gevoel naar de Vuelta kan."

Na een lange trainingsstage in Italië had Remco Evenepoel tot aan het begin van de Ronde van Spanje slechts 1 koersdag op zijn programma gezet: de Clasica San Sebastian. 

 

Sinds 2019 heeft Evenepoel een serieuze boon voor de klassieker in Noord-Spanje. "Samen met de regio waar Luik-Bastenaken-Luik gereden wordt, is dit mijn favoriete regio om te koersen. Met fantastische fans ook. Luik-Bastenaken-Luik en deze Clasica zijn mijn favoriete wedstrijden. Het is geweldig dat ik ze allebei in een jaar kan winnen."

 

"Nu kan ik een baret (het traditionele overwinningsgeschenk, red) aan mijn ouders geven en een voor mezelf houden", zei hij lachend.

 

Net als drie jaar geleden kwam Remco Evenepoel solo aan in het mondaine San Sebastian. 

 

"Ik voelde me heel goed vandaag. Op de Jaizkibel liet ik daarom het tempo opvoeren, dat was ook vooraf het plan, want dan maak je er een lange en zware finale van. En dat is goed uitgedraaid, al was het zwaar, want op weg naar de finish was het wind op kop."

Dit was een perfecte wedstrijd tussen twee trainingskampen door. 

Evenepoel gaat nu tot aan de Ronde van Spanje opnieuw op trainingskamp in Spanje. Maar wielrenners willen in de eerste plaats koersen natuurlijk en als dat met winst kan, dan zorgt dat voor grote blijdschap en tevredenheid. 

 

"Het was een heel lang trainingskamp", zei Evenepoel. "Ik keek er echt naar uit om hier te starten en het is fantastisch dat ik het werk van mijn ploegmaats kon afwerken. Dit is echt een overwinning van het team."

 

"Ik denk dat ik nu relaxed en met een goed gevoel naar de Vuelta kan. Dit was een perfecte wedstrijd tussen twee trainingskampen door. Ik ben echt heel blij."