Ga naar de inhoud

Jonge Red Panthers verliezen EK-finale tegen Duitsland, mannelijke juniorenploeg pakt brons

Charlotte Englebert speelde het EK mee met de jonge Red Panthers.

De jonge Red Panthers hebben net naast de Europese titel gegrepen bij de U21. In de finale was Duitsland nipt te sterk na shoot-outs. Het is de tweede medaille voor België. De jonge mannenhockeyploeg pakten eerder vandaag brons in hun kleine finale tegen Spanje. Beide teams zijn al zeker van een ticket voor het komende WK U21 van eind 2023 in Maleisië.

Na een ijzersterk toernooi mochten de jonge Red Panthers voor eigen volk - in Gent - aantreden in de finale van het EK U21. Tegenstander Duitsland begon het best aan de wedstrijd en maakte al na 2 minuten de openingstreffer na strafcorner.

 

België moest meteen achtervolgen. Na 25 minuten mocht Charlotte Englebert - die na ook voor de juniorenploeg uitkomt - zich opmaken voor een strafcorner. Englebert twijfelde niet en knalde de gelijkmaker op het scorebord.

 

1-1 was meteen ook de score bij affluiten, dus waren bloedstollende shoot-outs het gevolg. Daarin misten de jonge Panthers twee pogingen, de Duitse meisjes bleven foutloos. België moet tevreden zijn met zilver na een spannende finale.

De jonge Red Lions pakten brons tegen Spanje.

Jonge Red Lions kloppen Spanje

Gisteren was Duitsland nog met 3-0 te sterk voor de Belgen, maar in de kleine finale herpakten de jonge Red Lions zich helemaal. 

 

De tegenstander van vandaag - Spanje - klopte België in de groepsfase met 4-1, maar daar trokken de Lions zich niets meer van aan. Max Luyten opende na 3 minuten de score. Niet veel later stond de Spaanse gelijkmaker op het bord in een aangename openingsfase.

 

Luyten bracht zijn ploeg na 8 minuten weer op voorsprong, daarna probeerde België de wedstrijd te controleren. Een strafcorner van Sebastiaan Geers in de tweede helft trok de bronzen plak voor de Red Lions over streep: 3-1.

 

Een eerste triomf voor België op het EK voor junioren. Later deze middag spelen de jonge Red Panthers de finale tegen Duitsland. Een tweede medaille is zeker, kunnen de vrouwen de Europese juniorentitel veroveren?