Ga naar de inhoud

Goed begonnen is half gewonnen: Liverpool graait eerste trofee van seizoen weg tegen Man City

Liverpool mag de Community Shield in de prijzenkast zetten.

Liverpool heeft zijn eerste prijs van het seizoen al beet: de Community Shield. De winnaar van de League Cup en FA Cup klopte landskampioen Manchester City met 3-1. Rode Duivel Kevin De Bruyne stond 75 minuten in de basis bij City.

"Mijn spelers moeten de ontgoochelingen van vorig seizoen gebruiken om nu te triomferen." Jürgen Klopp had op voorhand het eergevoel van zijn kern aangesproken om de verloren Champions League-finale en gemiste landstitel van vorig seizoen door te spoelen.

 

Een boodschap die was aangekomen bij Liverpool, dat vinnig begon. Salah en Diaz waren dicht bij het openingsdoelpunt, maar de 1-0 kwam op naam van Trent Alexander-Arnold. Nathan Aké probeerde het schot nog te keren, maar verschalkte zo zijn eigen doelman.

 

Alle ogen waren op Erling Haaland gericht om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de samenwerking met Kevin De Bruyne liep nog niet gesmeerd. De Rode Duivel probeerde de Noor wel in stelling te brengen, maar de spits kwam niet in het stuk voor. Hij schoot één kans van dichtbij onhandig over.

Nieuwkomers drukken stempel

Na een uur kon een andere nieuwkomer wel orde op zaken stellen bij Manchester City. Julian Alvarez, overgenomen van River Plate, mikte de rebound raak na een poging van Foden. De VAR keek het doelpunt nauwkeurig na en gaf Al-VAR-ez groen licht om te juichen.


Klopp wachtte een uur om zijn nieuwe kracht in te brengen, maar Darwin Nunez was wel meteen beslissend. Eerste kopte hij een bal op de arm van Ruben Dias, Mo Salah zette de strafschop om. Daarna maakte hij de wedstrijd in de extra tijd af met zijn eerste goal voor Liverpool: 3-1. 


Liverpool wint dus de eerste krachtmeting met rivaal Manchester City. De twee titelkandidaten kijken nu uit naar hun eerste opdracht in de Premier League. Liverpool bezoekt Fulham, City trekt naar West Ham.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.