Ga naar de inhoud

Evenepoel blikt vooruit naar Vuelta: "Droom is ritzege en top 10 in het klassement"

Remco Evenepoel won gisteren een tweede keer de Clasica San Sebastian.

Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Remco Evenepoel de Clasica San Sebastian op zijn naam geschreven. Een geweldige solo bezorgde hem de zege. In Vive le Vélo kwam Evenepoel nog eens terug op zijn geweldige overwinning én blikte hij vooruit op de Vuelta, die op 19 augustus van start gaat in Utrecht.

Remco Evenepoel heeft een aantal weken voor de Vuelta nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven. Evenepoel koos in gekende stijl op 45 kilometer van de streep het hazenpad en won zijn tweede Clasica San Sebastian.

 

"Ik voelde 's ochtends al dat ik net zoals bij Luik-Bastenaken-Luik relaxed was. In de bergen had ik ook steeds een goed gevoel ondanks het stevige tempo."

 

"Ik heb dan orders aan Pieter Serry gegeven om vol gas te geven en dat heeft wel voor schade gezorgd."Pieter (Serry) is in mijn ogen echt een onderschatte wielrenner. Zijn versnelling bepaalde mee de koers."

Er werd natuurlijk wel een snel tempo gereden. Een record voor mij over 10-15 minuten heen.

Remco Evenepoel

"Ik vond dat er nadien hard werd gereden en dat het toch al een zware koers was geweest. Toen het even stilviel, voelde ik dat ik nog een cartouche had. Dus ben ik er vol voor gegaan. De koers ontplofte volledig en dat was mijn bedoeling."


Man in vorm Simon Yates kon nog even het wiel van de ontketende Evenepoel volgen, maar moest toen toch snel zijn meerdere erkennen.


"Ik was wel verrast dat Yates zo snel moest lossen."

 

"Ik had gehoopt dat hij meeging, want dan konden we ronddraaien en de krachten sparen. Er werd natuurlijk wel een snel tempo gereden. Een record voor mij over 10-15 minuten heen."

Een absolute droom voor de Vuelta? Een top 10 in het klassement en een ritwinst of 2.

Remco Evenepoel

De prestatie van vandaag geeft Evenepoel naar eigen zeggen veel vertrouwen voor de Vuelta eind augustus. Wat zijn de ambities voor onze jonge landgenoot?


"Een ritwinst zou een droom zijn. Een klassement is altijd moeilijk te voorspellen, want er zijn elk jaar voorbeelden van klassementsambities die helemaal niet uitkomen."


"Een absolute droom voor de Vuelta? Een top 10 in het klassement en een ritwinst of 2."