Ga naar de inhoud

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche roeien naar wereldtitel U23 in Varese

De Belgische youngsters Aaron Andries en Tristan Vandenbussche hebben hun topfavorietenrol op het WK roeien voor beloften helemaal waargemaakt. In hun dubbeltwee veroverden ze het goud in Varese, Italië. Voor het eerst pakt een Belgische boot WK-beloftegoud in een olympische klasse.

De 2 jonge Belgen waren heer en meester: ook in de reeksen en halve finales waren ze ongeslagen en zetten ze de snelste tijd van alle deelnemers neer. In de A-finale maakten ze het verschil in het tweede deel.

Uiteindelijk haalden ze het na 2.000 meter in 6'18"64 met meer dan 3 seconden voorsprong op de Moldaviërs Aleksander Boelat en Ivan Koersoenov (6'21"86). De Ieren Konan Pazzaia en Brian Colsh (6'23"19) volgden op iets minder dan vijf seconden.

De Belgische roeibond spreekt van roeigeschiedenis: nooit eerder pakten Belgische beloften WK-goud in een olympische discipline.

Skiffeur Boris Taeldeman is vandaag op de zesde plaats geëindigd in de A-finale. De Europese vicekampioen bij de junioren lag nooit op koers voor het podium. De wereldtitel ging naar de Italiaan Marco Prati. De Duitser Cornelius Conrad werd tweede, voor de Slovaak Peter Strecansky (7:02.12). Taeldeman finishte in 7'21"52, op bijna 20 seconden van het brons.

Junior Boris Taeldeman wordt zesde in A-finale skiff