Ga naar de inhoud

Vettel ziet Schumacher als mogelijke opvolger bij Aston Martin: "Hij leert snel"

Sebastian Vettel en Mick Schumacher zijn twee handen op een buik.

Amper een dag na de aankondiging van zijn afscheid wordt er al druk gespeculeerd over de mogelijke opvolger van Sebastian Vettel bij Aston Martin. De viervoudige wereldkampioen gelooft zelf in zijn landgenoot Mick Schumacher, "maar het is niet mijn beslissing".

Sebastian Vettel zet op het einde van het seizoen een punt achter zijn F1-carrière. Een vrij F1-zitje - bij een middenmoter dan nog - is zeldzaam, dus er liggen dan ook kapers op de kust.

 

Reserverijder Nico Hülkenberg, die al heel wat F1-seizoenen op zijn teller heeft staan, wordt genoemd als mogelijke opvolger. Maar er wordt ook gekeken naar rijders die einde contract zijn, zoals Fernando Alonso, Alex Albon en ... Mick Schumacher.

 

Sebastian Vettel weet wel waar zijn voorkeur naar uit gaat. "Ik heb uiteraard mijn mening en Mick staat heel hoog in mijn achting", vertelde de Duitser aan Autosport. "Ik ben niet helemaal objectief, omdat we heel close zijn, maar hij is een geweldige rijder."

 

"Hij leert ook snel, hij blijft leren waar anderen blijven stilstaan. Hij heeft dus de kwaliteiten, maar hij is ook nog jong en heeft niet veel ervaring. Het is niet mijn beslissing. Ik kan wel mijn mening geven, maar het team moet beslissen."

 

Schumacher, die op Twitter nog het afscheid van Vettel betreurde, denkt voorlopig alleen nog maar aan de komende races met Haas. "Daar ligt mijn focus, we zien wel wat de toekomst brengt", zei hij. "Ik zeg nooit nooit, maar nu denk ik alleen aan de race in Boedapest."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.