Ga naar de inhoud

Sporza Tour Femmes: "De gele trui verandert morgen van schouders"

Daags voor het zware slotweekend van deze Tour de France Femmes heeft Marianne Vos haar tweede overwinning deze week behaald. De Nederlandse won in de gele trui voor Balsamo en Kopecky. Toch vermoeden Ruben Van Gucht en Ine Beyen dat Vos haar gele trui morgen zal kwijtspelen. 

Zoals steeds praten presentatoren Ruben Van Gucht en Ine Beyen nog kort na over de etappe van de dag. Dit doen ze in de podcast Sporza Tour aan de hand van 3 stellingen/ conclusies.

 

Eén van die conclusies: "De gele trui verandert morgen van schouders."

 

"Hoogstwaarschijnlijk wel", vertelt Ine Beyen daarover. "Ze had volgens mij een grotere voorsprong moeten hebben. Zeker als je ziet hoe Annemiek van Vleuten vandaag weer op de fiets zat. Een gigantisch verschil met een paar dagen geleden."

 

"Mogen we morgen al een hevige strijd verwachten? Zondag volgt natuurlijk nog de Super Planche des Belles Filles", vraagt Ruben Van Gucht zich luidop af.

 

"Ik hoop en verwacht het ook", aldus Beyen. "Ze zullen Annemiek van Vleuten morgen al moeten aanvallen. Wachten op de allerlaatste dag lijkt me moeilijk."

 

"Ik vermoed dat Vollering morgen de gele trui pakt. Ik schat ze iets hoger in dan Niewiadoma op de langere beklimmingen."

 

"Ik denk dat Moolman het geel morgen pakt", besluit Ruben Van Gucht.

 

De andere twee conclusies kan u in de Sporza Tour-podcast beluisteren.