Ga naar de inhoud

Officieel: Genk ziet smaakmaker Junya Ito vertrekken naar Stade Reims

Racing Genk neemt afscheid van Junya Ito. De Japanse smaakmaker trekt naar Stade Reims in de Ligue 1. De clubs hadden al een principieel akkoord, maar nu zijn ook alle handtekeningen gezet tot 2026. Ito nam vanmorgen al afscheid van spelers en staf. "Ik wil iedereen van harte bedanken voor de geweldige periode bij deze mooie club", vertelt hij.

Het vertrek van de sterkhouder hing al even in de lucht, nu is de transfer ook helemaal in kannen en kruiken. Dat kondigde de Franse club uit de Champagnestreek aan met een filmpje op hun Twitterkanaal.

 

"Junya heeft een indrukwekkende consistentie getoond, hij was een van de beste aangevers en is ook voor doel zeer behendig", vertelt de algemeen directeur van Reims op de clubwebsite. "Het is een speler die in staat is om een aanval op te zetten en af te ronden. Hij zal de perfecte tegenhanger zijn van Arber Zeneli, die ook zeer besluitvaardig is."

 

Deze ochtend stuurde KRC Genk al een bericht de wereld in waarin het Japanse goudhaantje afscheid nam van de Genkse aanhang: “Ik wil iedereen van harte bedanken voor de geweldige periode bij deze mooie club. De stafleden, de medewerkers en natuurlijk de supporters."

 

"Het was een eer om hier in dit mooie stadion, waar ik me thuis voelde, te kunnen spelen. En om mijn naam te horen scanderen."

 

"Ik wens de club ook uitdrukkelijk te bedanken om mij deze kans te gunnen. We hebben de afgelopen dagen intense gesprekken gehad, waarbij ik voelde dat men mij hier enorm graag wilde houden. Maar ik heb besloten om deze stap te zetten en de uitdaging aan te gaan."

 

Ito kwam in januari 2019 naar Genk, eerst op uitleenbeurt daarna werd hij definitef overgenomen. Hij speelde in totaal 144 matchen en maakte daarin 29 goals en deelde 49 assists uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.