Ga naar de inhoud

Wat vindt het vrouwenpeloton van langere etappes? "In principe kan iedereen dat wel aan"

Marianne Vos

In de Tour de France Femmes krijgt het peloton vandaag de langste UCI-koers ooit voor de wielen. Hoe staan de vrouwen tegenover de rit van bijna 176 kilometer en bij uitbreiding tegenover langere etappes in het algemeen? Onze reporter Inge Van Meensel deed een korte rondvraag voor de start van de 5e rit.

  • Chantal van den Broek-Blaak: "Zo'n lange rit kan af en toe geen kwaad, al weet ik niet of het vandaag de koers mooier zal maken, want het is een vlakke rit. Het zou best wel eens een saaie dag kunnen worden, maar op zich ben ik niet tegen lange afstanden. Al hoeft het ook niet elke dag."

  • Lotte Kopecky: "In de Giro hebben we enkele jaren geleden ook al wel eens een heel lange etappe gehad. Op zich heb ik wel graag lange afstanden, dus ik ben daar wel blij mee. Het schrikt me zeker niet af."

  • Ellen van Dijk: "Zo'n lange etappe ligt me op zich wel, al weet ik niet of het koersverloop interessanter zal worden. Zeker niet in een rit als vandaag, waar er gespeculeerd wordt op de sprint. Ik denk dat het wel eens een redelijk saaie dag zou kunnen worden."

  • Julie De Wilde: "Het is wel lang, maar meestal verteer ik dat goed. Het schrikt me niet echt af. Het is een wedstrijd als een ander."

  • Lorena Wiebes: "Dit wordt misschien wel mijn langste rit ooit. Ik denk niet dat ik al ooit 180 kilometer gereden heb, ook niet op training."

  • Marianne Vos: "Het is lastig om te voorspellen of de lengte van de etappe vandaag een rol zal spelen. Het terrein lijkt op zich niet lastig, maar je neemt de kilometers wel mee in de benen. In principe denk ik dat iedereen wel in staat is om die afstand te overbruggen, al hebben we wel al enkele pittige dagen achter de rug."

Tour de France Femmes
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
24/07Parijs - Parijs
Vlak
81,6 km
Lorena Wiebes
Lorena Wiebes
2
25/07Meaux - Provins
Vlak
136,4 km
Marianne Vos
Marianne Vos
3
26/07Reims - Épernay
Vlak
133,6 km
Cecilie Ludwig
Marianne Vos
4
27/07Troyes - Bar-sur-Aube
Vlak
126,8 km
Marlen Reusser
Marianne Vos
5
28/07Bar-le-Duc - Saint-Dié-des-Vosges
Vlak
175,6 km
Lorena Wiebes
Marianne Vos
6
29/07Saint-Dié-des-Vosges - Rosheim
Vlak
129,2 km
Marianne Vos
Marianne Vos
7
30/07Sélestat - Le Markstein
Bergetappe
127,1 km
Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten
8
31/07Lure - La Planche des Belles Filles
Bergetappe
123,3 km
Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten