Ga naar de inhoud

Tim Merlier en Lotte Kopecky zijn Belgische speerpunten voor EK wielrennen in München

Belgisch kampioen Tim Merlier is van de partij in München.

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn EK-selectie bekendgemaakt. Bij de mannen vallen vooral geletruidrager Yves Lampaert en Belgisch kampioen Tim Merlier op. Bij de vrouwen zijn Lotte Kopecky en Julie Van de Velde erbij. Het EK vindt eind augustus plaats in München.

In de Belgische achtkoppige selecties zijn ook dit jaar toppers aanwezig voor het Europees Kampioenschap. 

 

Bij de mannen is Tour-ritwinnaar Yves Lampaert van de partij, samen met Dries De Bondt en Edward Theuns. Als het op een sprint aankomt, rekent bondscoach Sven Vanthourenhout op Belgisch kampioen Tim Merlier om het af te maken.


Lotte Kopecky is de meest klinkende naam in de vrouwenploeg. Ze krijgt de steun van Belgisch kampioene Kim De Baat en Julie Van de Velde. Die laatste neemt ook de tijdrit voor haar rekening, samen met Sara Van De Vel.


Yves Lampaert en Rune Herregodts mogen hun beste beentje voorzetten in de tijdrit. Remco Evenepoel is er niet bij, omdat hij het Spaanse vasteland trotseert in de Vuelta. De Europese Kampioenschappen op de weg worden van 14 tot en met 21 augustus gereden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.