Julie De Wilde behoudt witte trui: "Ondanks de pech heb ik me vandaag wel geamuseerd"

  Ondanks materiaalpech op een van de gravelstroken, kon Julie De Wilde - die andermaal een goede indruk naliet - vandaag toch haar witte trui behouden. "Ik heb er wel hard voor moeten vechten", vertelt ze aan Sporza.

  Na 4 etappes rijdt Julie De Wilde (Plantur-Pura) nog steeds in de witte trui rond in de Tour de France Femmes. Toch was dat vandaag lang niet altijd zeker, de jonge renster kende namelijk pech op een gravelstrook.

   

  "Ik ben weer tevreden van mijn etappe vandaag", aldus De Wilde. "Ik reed quasi heel de dag goed vooraan en voelde dat mijn benen op het einde van de rit nog 'semi-oké' waren. Toen kreeg ik jammer genoeg pech."

   

  "Ik reed op een grote steen en moest toen nog een hele strook afwerken met een lekke band. Uiteindelijk kreeg ik dan wel een nieuwe band, maar toen moest ik echt beginnen aan een inhaalrace."

   

  "Ik wist dat er nog concurrenten voor het jongerenklassement vooraan reden, dus ik moest nog vol doorrijden. Ik heb dus wel afgezien vandaag."

  Sommige gravelstroken lagen er gevaarlijk bij, maar ik vond het eigenlijk wel leuk.

  Julie De Wilde

  Er was vooraf veel te doen over de gravelstroken die over het parcours verspreid lagen. Al vond Julie De Wilde het blijkbaar geen probleem om ze te trotseren.

   

  "Ik vond het eigenlijk wel leuk. Die laatste strook was wel gevaarlijk en lag er echt slecht bij, maar op zich lagen die stroken mij wel."

   

  "Ik had deze nacht gedroomd dat ik vandaag een platte band ging hebben en vandaag was het ook zo. Ik heb me ondanks de pech toch geamuseerd en ben blij dat ik de witte trui heb kunnen veiligstellen", besluit de jonge renster.

  Tour de France Femmes klassement

    naamploegresultaat
  1Annemiek van VleutenMOV26:55:44
  2Demi VolleringSDW+3:48
  3Katarzyna NiewiadomaCSR+6:35
  4Juliette LabousDSM+7:28
  5Silvia PersicoVAL+8:00
  6Elisa Longo BorghiniTFS+8:26
  7Cecilie LudwigFSF+8:59
  8Évita MuzicFSF+13:54
  9Veronica EwersTIB+15:05
  10Mavi GarcíaUAD+15:15