Ga naar de inhoud

Uttrup Ludwig haar enthousiaste zelve bij Maarten: "Het jaar van het Deense wielrennen"

Cecilie Uttrup Ludwig beleefde vandaag een van de mooiste dagen van haar wielercarrière. Maarten Vangramberen ging haar dan ook opzoeken en stelde vast dat alle emoties nog niet weg waren. De Deense was nog steeds haar enthousiaste zelve: "Wat een dag."

"Het is ongelooflijk. Het is een dag die ik me nog lang zal herinneren." Uttrup Ludwig was uren na de rit nog steeds dolgelukkig.

 

"Ik hing constant een beetje aan de rekker in de laatste 20 kilometer", analyseerde ze de finale. "Op het einde zat ik in het wiel van Marianne Vos. Ik dacht: 'Dit is goed. Dit is het juiste wiel.'"

 

Het is een ferme opsteker voor de ploeg na het wegvallen van Marta Cavalli gisteren. "Ik ga haar hier zien in het hotel. We gaan met haar vieren, heel leuk. Deze overwinning is voor haar en het team. Gisteren was een vreselijke dag. Maar we zijn blijven vechten en zijn er in blijven geloven."

Gisteren was een vreselijke dag. Maar we zijn blijven vechten en zijn er in blijven geloven.

"Droom om meisjes te inspireren"

"Het is de droom om meisjes te inspireren om hun fietsdroom waar te maken", gaat Uttrup Ludwig voort. "We krijgen het grootste podium ter wereld dankzij de Tour de France. Nu zien ze niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen. Die jonge meisjes zitten thuis te kijken."

 

Net als bij de mannen is Denemarken nu ook aan het feest in de Tour de France Femmes. "Het is het jaar van het Deense wielrennen. Ik denk dat de mannen ons geïnspireerd hebben. Ze hebben mij geïnspireerd. Jonas (Vingegaard), Mads (Pedersen), Magnus (Cort Nielsen) en alle Deense mannen doen het zo goed. Ik wou laten zien dat de meisjes ook goed fietsen."