Ga naar de inhoud

Roekeloze (?) Australische Nicole Frain verdedigt zich: "Ik kon geen kant op"

Het waren ijzingwekkende beelden gisteren in de Tour de France Femmes. Marta Cavalli ging onderuit, maar werd als klap op de vuurpijl nog eens vol aangereden door Nicole Frain, die over de Italiaanse katapulteerde. Een kamikazeactie, zo vonden velen, maar de Australische verdedigt zich op Instagram.

Kort na de finish had Nicole Frain nog gezegd "dat ze dacht dat er een gaatje was". Na wat bezinning gaf ze volgende versie van de feiten.

 

"Ik had hard moeten werken om terug te keren in het peloton. Helaas had ik niet door dat er een andere crash was gebeurd. Mijn ploeggenote kon nog naar links uitwijken, maar ik kreeg die kans niet, omdat ik het niet had gezien."

 

"Dit betekende dat ik over de renster viel die op de grond lag (Cavalli). Ik deed mijn best om haar te vermijden, maar ik kon geen kant op."

 

"Uiteraard was dit nooit mijn bedoeling. Mijn excuses aan alle betrokkenen. Ik heb zelf ook pijn, maar ik kon gelukkig wel weer op mijn fiets stappen." Frain is dinsdag ook gewoon van start gegaan in de 3e etappe.

Beelden van de val

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.