Ga naar de inhoud

Eindigt de Tour in 2024 niet in Parijs? Franse instanties bevestigen onderzoek naar aankomst in Nice

Eindigt de Tour in 2024 niet op de iconische Champs-Elysées?

Sinds 1905 is Parijs het langverwachte eindstation van het Tourpeloton. Het lijkt er meer en meer op dat de organisatie in 2024 met die traditie zal breken. Geen aankomst meer op iconische Champs-Elysées, wel in Nice. "Het is een hypothese die onderzocht wordt", bevestigde de Franse minister van Sport.

In de zomer van 2024 vinden in Parijs de Olympische Spelen plaats, slechts enkele dagen na het einde van de Ronde van Frankrijk. De minister van Sport,  Amélie Oudéa-Castéra, bevestigde dat ze de Tour daarom "liever ziet eindigen in Nice". 

 

"Om de verspreiding van de veiligheidstroepen tijdens deze periode te vermijden, zal de aankomst van de Tour de France vervroegd worden. Daarnaast zal die waarschijnlijk niet plaatsvinden in Parijs maar eerder in Nice", verklaarde de minister bij het Franse radiostation Info-radio. 

 

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, bevestigde ook dat een Touraankomst in zijn stad een optie is. Hij vertelde persbureau AFP dat zijn teams al enkele weken samenwerken met die van organisator ASO. Hij bevestigde dat er onderzoek gedaan wordt naar "de voorwaarden om de komst van de editie van 2024 te bestuderen."

 

Natuurlijk moet ook Christian Preud'Homme zijn fiat geven. De Tourbaas bevestigde dat er gesprekken gevoerd worden met de stad Nice. "We bespreken een aantal zaken met het gemeentehuis van Nice", voegde hij eraan toe zonder verdere details te geven.  

 

De stad Nice heeft een uitstekende relatie met Tourorganisator ASO, door de organisatie van de rittenkoers Parijs-Nice. Er wordt verwacht dat er in september meer informatie zal worden bekendgemaakt. 

In 2020 vond de Grand Départ nog plaats in Nice.