Ga naar de inhoud

Atalanta-speler José Luis Palomino voorlopig geschorst na positieve dopingtest

Atalanta-verdediger José Luis Palomino is voorlopig geschorst door het Italiaanse antidopingtribunaal na een positieve dopingtest. Dat maakte de Italiaanse nationale antidopingorganisatie (NADO) bekend.  

De 32 jarige Palomino testte positief op de metaboliet van clostebol, een anabole steroïde, die verboden is. De Argentijn is per direct geschorst in afwachting van nader onderzoek en een herhalingstest.

 

"Het nationale antidopingtribunaal heeft de sporter José Luis Palomino, die uit de Italiaanse voetbalbond is ontslagen, voorlopig geschorst wegens schending van de artikelen 2.1 en 2.2", zo legt het Italiaanse antidopingagenschap uit in een persbericht.


“Het monster van de atleet werd positief verklaard op de aanwezigheid van de metaboliet van clostebol”, verklaart het NADO. 

 

De Argentijnse verdediger speelt sinds 2017 voor de club uit Bergamo. Hij staat nog tot juni 2023 onder contract bij Atalanta. Tot nu toe speelde hij 202 wedstrijden in actie voor de 'Dea', daarin vond Palomino 8 keer de weg naar doel en gaf hij 5 assists.