Ga naar de inhoud

Antwerp met mes op de keel naar Kosovo: "Winnen is must, anders heeft dat financiële impact"

In Antwerpen werd het vorige week 0-0.

Het seizoen is nog maar net begonnen of Antwerp moet morgen al een match met het mes op de keel spelen. Na de 0-0 in de thuismatch tegen Drita moet het winnen in Kosovo om een snelle Europese aftocht/afgang te vermijden.

Veel Antwerp-aanhangers hadden gehoopt met Drita een rustige opwarmer van het Europese seizoen te krijgen, maar The Great Old kon in de heenmatch verrassend genoeg geen afstand nemen van de Kosovaren. "Er is nog maar eens bewezen dat geen enkele match gemakkelijk is", zegt general manager Sven Jaecques aan Sporza.

 

"Het was zeker geen mentaliteitsprobleem, want afgelopen zondag hebben we gezien dat dat wel goed  zit. We waren ook goed begonnen, waarbij de bal er alleen niet inging. Daarna trokken zij een dubbele gordel op en was er nog weinig ruimte voor ons."

 

"We zullen dit donderdag moeten rechtzetten in Kosovo. Het is niet van 'kunnen' maar van 'moeten'. Zeker met de ploeg die we nu zijn en de ambities die we hebben uitgesproken. Kwalificatie voor de volgende ronde is een must, anders moeten we onze doelstellingen bijstellen."

 

Die doelstelling blijft de groepsfase. "Met alleen wat voorrondematchen zijn we niets. Daar evolueren we als club niet van. Het is wel niet simpel om tot in die groepsfase te geraken als je 3 voorrondes moet spelen."

 

"Je speelt die voorrondes liever niet, want het zijn moeilijke wedstrijden, geen aantrekkelijke affiches en de verplaatsingen zijn een enorme kost. Er is geen enkele mogelijkheid om winst te maken."

"Uitschakeling een schande? Hou niet van zulke grote woorden"

Drita uit, altijd moeilijk. Het lijkt een grapje. maar volgens Sven Jaecques beantwoordt het wel aan de realiteit. "Ik verwacht een zeer warm welkom, in die zin dat ze ons níet warm zullen verwelkomen. Je weet dat de omstandigheden niet ideaal zullen zijn."

 

Is het dan een schande als Antwerp zich laat uitschakelen? "Als dat een schande is, dan moeten we ons traject van de voorbije 5 jaar een half mirakel noemen. Ik hou niet van dat soort grote woorden."

 

"We beseffen heel goed dat we het aan onszelf en de supporters verplicht zijn om door te stoten. Anders zullen we vrijdag moeten herbronnen."

 

Antwerp is bij zijn budget voor het seizoen uitgegaan van de groepsfase van de Conference League. "Financieel zou de uitschakeling een impact hebben, maar bij de transfers die we tot nu toe gedaan hebben, hebben we daar geen rekening mee gehouden."

 

"Als we eruit liggen, is dat wel bepalend voor het verdere verloop van de mercato. Hopelijk moeten we dat dus niet herbekijken. De match van afgelopen zondag gaf ons alvast het nodige vertrouwen."