Ga naar de inhoud

Referee Department geeft fouten toe: "KAA Gent had twee penalty's moeten krijgen"

Bij het Referee Department hadden ze het seizoen ongetwijfeld liever beter gestart. Frank De Bleeckere moest in de traditionele evaluatie meteen twee fouten toegeven: "De VAR had twee keer moeten tussenkomen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het Referee Department vindt dat het contact met de elleboog van Emond bestraft had moeten worden met een strafschop en een gele kaart", aldus Frank De Bleeckere.

 

"De Standard-speler maakt een duidelijke beweging met de elleboog. Er wordt ook een VAR-interventie verwacht."

Bij de fase in de slotminuten met Standard-doelman Arnaud Bodart, die Jordan Torunarigha, groggy mepte in de zestien, ging de wedstrijdleiding eveneens in de fout volgens het Referee Department.


"Wij verwachten bij deze situatie een VAR-interventie en een strafschop voor KAA Gent. Zelfs als de doelman de bal raakt, beschouwt het Professional Refereeing Department dit contact als een roekeloze fout die de fysieke integriteit van de aanvaller in gevaar brengt."

Bij KAA Gent reageerden ze ondertussen ludiek via Twitter: "Het is VAR gekomen, want dit hadden wij vrijdag al gezien. Onze reactie volgt eerstdaags."