Ga naar de inhoud

Premier League kondigt zware maatregelen aan bij wangedrag fans: "Namen overtreders naar politie"

De Premier League heeft vandaag nieuwe maatregelen bekendgemaakt om wangedrag van fans tegen te gaan. De organisatoren van de Engelse voetbalcompetitie hopen zo om de supporters beter verantwoordelijk te stellen voor hun daden.

De Premier League gaat met ingang van komend seizoen zwaarder straffen bij wangedrag van de fans. Zo maakt de Engelse competitie zich vooral zorgen over het asociaal gedrag van zijn fans. Het betreden van het veld, het afsteken van vuurwerk en discriminatie als voornaamste voorbeelden.   

 

"Iedereen die vuurwerk of rookbommen bij zich heeft of afsteekt, krijgt vanaf komend seizoen automatisch een clubverbod. Deze verboden kunnen ook worden uitgebreid tot begeleidende ouders of voogden van kinderen die aan de activiteiten deelnemen", schrijft de competitie.   

 

"De namen van alle overtreders worden door de clubs doorgegeven aan de politie en vervolging kan leiden tot een strafblad, wat gevolgen kan hebben voor iemands carrière of opleiding en zelfs kan leiden tot een gevangenisstraf."   

De namen van alle overtreders worden door de clubs doorgegeven aan de politie

Premier League

Vorige maand maakte de Premier League al strengere veiligheidsmaatregelen bekend. Zo worden bezoekende clubs verplicht om meer stewards mee te nemen naar uitwedstrijden.   

 

Afgelopen seizoen ging het een aantal keer mis bij duels in de hoogste klasse van Engeland. Zo werd Aston Villa-keeper Robin Olsen aangevallen nadat Manchester City de titel had veroverd, betraden fans van Everton massaal het veld nadat de club degradatie had weten af te wenden en was er nog het incident met Patrick Vieira.

 

Nemen andere competities hier een voorbeeld aan? Ook in de Jupiler Pro League ging het vorig seizoen enkele keren mis.