Podcast Sporza Tour Femmes: "Bij de mannen wordt er evenveel gevallen"

  Heel wat stof om over na te praten na de 2e etappe in de Tour de France Femmes. De rit van vandaag bracht spektakel, maar ook een handvol zware valpartijen. Ruben Van Gucht en Ine Beyen komen ook vandaag met 3 conclusies op de proppen.

  Een van die conclusies is dat er vandaag heel veel gevallen werd. "Hier rijden verschillende rensters met verschillende ploegen en andere niveaus", vertelt Ine Beyen. 

   

  "We hebben kleine ploegen die nog fris aan de start staan.We zijn nog maar de 2e dag in de Tour, dus die kunnen en willen nog iets. Ze mengen zich dan een beetje in de voorste gelederen. Op dat moment ontstaan er fouten."

   

  "Ik zie op social media reacties passeren: 'Dit was geen reclame' en 'bij mannen wordt er niet gevallen'. Dat is wat mij betreft een belachelijk standpunt", pikt commentator Ruben Van Gucht in. 

   

  "Bij de mannen wordt er evenveel gevallen. Misschien niet op deze manier, maar op een andere. Ik vind het te makkelijk om het nu op die vrouwen af te schuiven."

   

  "100% akkoord", aldus Ine Beyen. "We zijn aan het begin van de Tour en dit was een heel chaotische etappe. Dit zou bij de mannen ook heel chaotisch zijn. Dat merk je ook altijd in het begin van de Tour van de mannen, dat er gevallen wordt. What's the difference?"

   

  De andere 2 conclusies hoor je in de podcast op VRT NU of in je favoriete podcastkanaal.

  Tour de France Femmes klassement

    naamploegresultaat
  1Annemiek van VleutenMOV3:37:23
  2Demi VolleringSDW+30
  3Silvia PersicoVAL+1:43
  4Katarzyna NiewiadomaCSR+1:52
  5Juliette LabousDSM+1:56
  6Elisa Longo BorghiniTFS+2:01
  7Veronica EwersTIB+2:13
  8Cecilie LudwigFSF+2:50
  9Mavi GarcíaUAD+2:59
  10Liane LippertDSM+3:01
  Tour de France Femmes
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdParijs - Parijs81,6 kmWiebesWiebes
  2wegwedstrijdMeaux - Provins136,4 kmVosVos
  3wegwedstrijdReims - Épernay133,6 kmLudwigVos
  4wegwedstrijdTroyes - Bar-sur-Aube126,8 km