Ga naar de inhoud

Pakkende getuigenis: broer van Lorena Wiebes vertelt in Vive le Vélo over drugsverslaving

Lorena Wiebes boekte gisteren een meer dan fraaie overwinning op de Champs Elysées. Daar droomt elke sprinter/sprintster wel van, maar wat haar pas echt gelukkig maakte was de aanwezigheid van haar broer. Enrico Wiebes raakte verslaafd aan cocaïne en is nu wel aan de beterhand. "Dit staat bij mij op 1 in mijn leven", aldus Enrico.

"Waar is Enrico?" Het waren de eerste woorden van Lorena Wiebes net na haar schitterende overwinning in Parijs. 

 

"Het raakt me heel erg. Het was echt haar ultieme droom. Winnen op de Champs-Elysées met haar broer erbij", vertelt een geëmotioneerde moeder Wil Wiebes. 

 

Die broer heeft namelijk al heel wat watertjes doorzwommen. "Ik ben dakloos geweest", zegt Enrico. "Ik was aan het vechten om aan geld te geraken om drugs te halen. Ik was verslaafd aan cocaïne. Nog steeds, want je blijft je hele leven verslaafd."

 

Het was zelfs zo erg dat de vader en moeder van Enrico actie moesten ondernemen. "We hebben hem op een gegeven moment uit huis gezet. Dan slaap je ook niet goed natuurlijk. Waar is je zoon? Wat doet hij nu?"

 

"Ze had haar broer niet meer", zegt Enrico. "Nu heeft ze die weer een beetje terug. Nog niet helemaal, maar dat komt. Deze dag staat zeker op 1 in mijn leven. Wat er ook zal gebeuren, dit zal altijd op 1 staan."

We hebben hem op een gegeven moment uit huis gezet. Dan slaap je ook niet goed natuurlijk. Waar is je zoon? Wat doet hij nu?

Moeder Wil Wiebes

Worstelt u zelf met een drugsprobleem of kent u iemand die hulp nodig heeft? Neem contact op met uw huisarts of met de druglijn, waar u terechtkunt voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie.