Ga naar de inhoud

19-jarige Luca Oyen (Genk) is enkele maanden out door gescheurde voorste kruisband

Jammerlijk nieuws uit Genk. Na een medische check-up is gebleken dat de 19-jarige Luca Oyen zijn voorste kruisband heeft gescheurd. De talentvolle aanvaller liep die knieblessure op in de eerste competitiewedstrijd tegen Club Brugge. "Er wacht hem een revalidatie van enkele maanden", schreef Genk.

Dit weekend ging Luca Oyen net voor de rust op het gras van Jan Breydel zitten. Tijdens een voorgaand duel en bijbehorend contact had hij een knieletsel opgelopen. Het 19-jarige toptalent van Genk werd prompt gewisseld.

 

Vandaag onderging de zoon van ex-profspeler Davy Oyen een medisch onderzoek om de ernst van zijn blessure te bepalen. Het verdict was niet mals: de voorste kruisband van zijn linkerknie is gescheurd. 

 

Later deze week ondergaat Oyen al een operatieve ingreep. "Vervolgens wacht hem een revalidatie van enkele maanden", meldt de club.

 

Het groeiproces van de talentvolle aanvaller wordt zo bruusk afgeremd. Vorig jaar liet de dribbelvaardige winger al mooie dingen zien voor KRC Genk. Ook de nieuwe trainer Wouter Vrancken kon niet langs zijn talent heen en dropte hem dit weekend meteen in de basis.