Jasper Philipsen dolblij met zege in Parijs: "Kinderdroom die uitkomt"

  Philipsen schreeuwt het uit.

  Jasper Philipsen heeft zijn palmares opgesmukt met een van de mooiste zeges die een sprinter kan behalen. Op de Champs-Elysées pakte de renner van Alpecin-Deceuninck uit met een beresterke sprint. "Ik ben heel trots", lachte onze landgenoot.

  Jasper Philipsen had al een etappe op zak, maar de rit in Parijs winnen, betekent enorm veel voor de Vlam van Ham. "Ik kan het niet geloven", vertelde de spurter in het flashinterview. "Het is een kinderdroom die uitkomt. Het zal even duren voordat ik het besef. Ik ben heel trots op het team, dat we de Tour zo kunnen eindigen."

   

  "De sprint verliep ideaal voor mij. Ik zat in een goeie positie. Dylan Groenewegen moest al vroeg aangaan en ik kon in zijn wiel blijven zitten. Ik zette mijn sprint aan wanneer ik wilde. Dat was genoeg voor de zege."

   

  "Ik ben dan ook super blij en trots. Winnen op de Champs-Elysées, dat is de droom van elke sprinter. We hadden wat ontgoochelingen eerder deze Tour. Dingen die niet liepen zoals we wilden. Om dan in deze stijl te finishen, is ongelooflijk."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijd<