Belgische Alana Castrique moet na val op heup al in de eerste etappe opgeven

  Alana Castrique heeft de trieste eer om de eerste opgeefster te zijn in de Tour de France Femmes. De Belgische renster van Cofidis kwam in de laatste 10 kilometer van de openingsetappe ten val en viel met haar heup op de steentjes van de Champs-Elysées.

  De 23-jarige Alana Castrique zag haar regelmatige seizoen beloond met een selectie voor de eerste editie van de Tour voor vrouwen. Maar de renster uit Ploegsteert heeft helaas niet eens de finish van de eerste etappe gehaald.

   

  Castrique tikte bij een van de versmallingen op de Champs-Elysées het achterwiel van Christine Majerus aan. Terwijl de Luxemburgse haar weg kon voortzetten, moest Castrique wel in de ambulance stappen.

  Gerelateerd:

  Tour de France Femmes
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdParijs - Parijs81,6 kmWiebesWiebes
  2wegwedstrijdMeaux - Provins136,4 kmVosVos
  3wegwedstrijdReims - Épernay133,6 kmLudwigVos
  4wegwedstrijdTroyes - Bar-sur-Aube126,8 kmReusserVos
  5wegwedstrijdBar-le-Duc - Saint-Dié-des-Vosges175,6 kmWiebesVos
  6wegwedstrijdSaint-Dié-des-Vosges - Rosheim129,2 kmVosVos
  7wegwedstrijdbergetappeSélestat - Le Markstein127,1 kmvan Vleutenvan Vleuten
  8wegwedstrijdbergetappeLure - La Planche des Belles Filles123,3 kmvan Vleutenvan Vleuten