"Zouden ze bij Intermarché niet paar keer gedacht hebben: hadden we Quinten Hermans er nu maar bij?"

  Intermarché-Wanty-Gobert zal de Ronde van Frankrijk afsluiten met een toptienplaats voor Louis Meintjes, maar zonder ritzege. José De Cauwer vraagt zich hardop af of dat met Quinten Hermans niet anders geweest zou zijn.

  Het was een donderslag bij heldere hemel: geen Quinten Hermans in de Tourselectie van Intermarché-Wanty-Gobert. De nummer 2 van Luik-Bastenaken-Luik leek gestraft te worden omdat hij de ploeg na dit seizoen verlaat (vermoedelijk naar Alpecin-Deceuninck).

   

  Intussen hebben manager Aike Visbeek en Hermans zelf de strijdbijl begraven, zo meldt Wielerflits. Veel te laat, zo vindt José De Cauwer.

   

  "Dit hoofdstuk had al voor de Tour afgesloten moeten worden. In principe mag zoiets nooit gebeuren. Maar het gebeurt. Blijf toch spreken met elkaar! Er is toch niets aan te doen."

   

  "Ik snap ook niet waarom ze plots zeiden: 'we kunnen er niet mee werken' en 'hij heeft een slechte invloed op het team'. Als dat echt zo is, dan moet je hem straks ook niet meenemen naar de Ronde van Polen. Dus: neen. Neen, neen en nog eens neen."

   

  "Ik denk dat ze zich bij Intermarché in deze Tour wel een paar keer afgevraagd zullen hebben: hadden we onzen Quinten er maar bij gehad. Gisteren bijvoorbeeld. Beide partijen zouden daar nooit slechter van geworden zijn."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaert