Van Aert vs. Ganna in de tijdrit? "Wout is topfavoriet, maar Ganna kon zich sparen"

  Wout van Aert (l) greep er in de openingstijdrit net naast.

  Voor het algemeen klassement staat er niet veel meer op het spel in de tijdrit naar Rocamadour, maar voor de dagzege belooft het weer spannend te worden. Kan Wout van Aert net als vorig jaar triomferen op de voorlaatste dag of is Filippo Ganna spelbreker? In de podcast Sporza Tour blikken radiocommentatoren Christophe Vandegoor en Serge Pauwels vooruit.

  Wout van Aert nam gisteren volgens Serge Pauwels "geen enkel risico" door niet mee te sprinten in Cahors. Spaarde hij zich zo ook al wat voor de tijdrit van vandaag?

   

  "Zijn grote concurrent Filippo Ganna heeft zich de voorbije 9-10 dagen verstopt en zich zo kunnen sparen. Hij heeft dus minder energie verspeeld. Denk aan het WK in Brugge vorig jaar", is Christophe Vandegoor op zijn hoede.

   

  "Zijn ploeg Ineos heeft inderdaad niet zo het gewicht van de koers hoeven te dragen zoals Wout van Aert bij Jumbo-Visma. Maar als we terugdenken aan die beelden van Van Aert op Hautacam, dan kun je toch alleen maar concluderen dat hij in de vorm van zijn leven steekt."

   

  "Voor mij is Wout dan ook de topfavoriet, je kunt eigenlijk niet om hem heen. Mocht het een eendagskoers geweest zijn, dan was het misschien anders geweest. Maar ik kijk ook uit naar Yves Lampaert, die zal hier ook zijn zinnen op gezet hebben."

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46