Stan Dewulf snakt naar eigen biertje "Etappe" in Parijs: "Met amper 2 ploegmaats is niet zo plezant"

  Het ziet ernaar uit dat Stan Dewulf zijn allereerste Ronde van Frankrijk zal uitrijden, met nog amper 2 ploegmaats bij AG2R aan zijn zijde. "Het is een beetje een bizarre eerste Tour."

  Stan Dewulf stond exact 3 weken geleden voor het eerst aan de start van de Tour de France. Nu lijkt het erop dat de 24-jarige renner van AG2R ook Parijs zal halen, zij het met nog slechts 2 ploegmaats (Jungels en Cosnefroy).

   

  "Het is heel raar. Eerst hadden we pech (met klassementsman O'Connor), daarna was er de zege van Bob (Jungels) en daarna speelden we nog 3 man kwijt. Een beetje bizar allemaal. Maar het is een hele beleving, ik ben hier graag."

   

  "Met nog 3 renners in 1 ploeg is eigenlijk niet zo plezant. Het personeel is wel allemaal gebleven, wat handig was voor de bevoorrading op die warme dagen, maar je ligt bijvoorbeeld wel alleen op een kamer. Er zijn zelfs kamers over."

   

  "Ik zou het liever hebben dat we zoals vorig jaar met 8 renners in Parijs waren geraakt. Hopelijk volgend jaar, als ik er dan weer bij ben."

   

  Dewulf kijkt om nog een andere reden uit naar zondag. Hij heeft met "Etappe" zijn eigen tripelbier op de markt gebracht. "Na de zege van Bob hebben we er al eentje gedronken. De ploegmaats vonden het lekker en jammer dat het bij eentje moest blijven. Maar in Parijs zal het wellicht meer dan eentje worden."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6