Ga naar de inhoud

Oshin Derieuw verdedigt in oktober WBA-titel: "Als ik die kamp win, is wedstrijd in Verenigde Staten volgende stap"

Op 8 oktober verdedigt Oshin Derieuw haar WBA-titel in Kroatië. Dat liet de Belgische boksster weten bij haar bezoek aan Vive le Vélo. Als ze haar kamp wint, trekt ze hoogstwaarschijnlijk naar de Verenigde Staten voor de wedstrijd van haar carrière. "Ik zie het helemaal zitten", glundert ze enthousiast.

"Het is vier dagen geleden beslist", brengt Oshin Derieuw het heuglijke nieuws. Het Belgische lichtgewicht en WBA-kampioen breit een mooi vervolg aan haar carrière. Daar moest ze snel voor handelen. 

 

"Ik moest meteen op de trein springen. Het is een gewichtscategorie hoger, maar dat is iets wat ik al eerder deed. Ik zie het helemaal zitten, want als ik die kamp win, mag ik tegen de onbetwiste kampioene Jessica McCaskill vechten."


"Dat zal hoogstwaarschijnlijk in de Verenigde Staten plaatsvinden. Naar daar gaan en winnen, dat zou het hoogtepunt uit mijn carrière worden."

Ik heb iemand nodig die me begrijpt, weet waar ik naartoe wil en in me gelooft.

Oshin Derieuw

In Noord-Frankrijk bereidt Derieuw zich voor op de kamp(en) van haar leven. Waarom bleef ze niet in Vlaanderen? "Ik heb daar mijn hart verloren door de manier waarop ze omgaan met atleten", reageert ze. 

 

"Ik word daar heel goed omringd, mijn coach is familie voor me. Ik ben een emotionele atleet en heb iemand nodig die me begrijpt, weet waar ik naartoe wil en in me gelooft. Met een blik verstaan we elkaar, dat is nodig."