Ga naar de inhoud

Na goud op 20 km pakt Kimberly Garcia Leon ook wereldtitel op 35 km snelwandelen

Voor de Peruviaanse is het al de 2e gouden medaille op het WK.

Kimberly Garcia Leon was de snelste in het snelwandelen. Voor de Peruviaanse is het al de 2e gouden medaille op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. Eerder behaalde ze al goud op de 20 km snelwandelen.

De 28-jarige Garcia Leon legde het 35 km lange parcours af in 2u39'16".  Ze haalde het voor de Poolse Katarzyna Zdzieblo (2u40'03") en de Chinese Shijie Qieyang (2u40'37"). Daarmee was het podium van de 35 km identiek aan dat van de 20 km.

 

De Peruviaanse snelwandelaarster is de eerste atleet ooit die goud pakt op de 35 km snelwandelen. De discipline staat voor het eerst op het programma van een groot kampioenschap. Het vervangt de 50 km, die niet meer op WK's wordt afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.