Ga naar de inhoud

Flames zijn ontgoocheld en fier tegelijk: "België weer op de kaart gezet"

Red Flame Janice Cayman kon de uitschakeling niet voorkomen.

Een kwartfinale was vooraf het doel, een halve finale een droom. Die droom spatte een minuut voor tijd uit elkaar, toch blikken de Flames trots terug op hun EK.  "We hebben onszelf niks te verwijten, we mogen fier zijn op onszelf", vinden Tessa Wullaert en Janice Cayman.

Tessa Wullaert: "Trots op de ploeg"

"Ik had liever nog een halfuur verder gevoetbald, want ik denk dat zij alleen maar zenuwachtiger werden", geeft Tessa Wullaert aan.

 

"We hebben een paar kleine kansjes gehad, maar we stonden organisatorisch wel goed. Ons grootste werkpunt is misschien nog om die kansjes om te zetten in doelpunten."

 

"Toch ben ik heel trots op deze ploeg. De Zweden dachten dat het makkelijker zou gaan. Ze dachten dat ze met 0-5 gingen winnen van ons, maar ik denk dat ze heel blij waren dat ze in minuut 93 toch nog het winnende doelpunt konden maken."

We waren geprikkeld door hun uitspraken van voor de wedstrijd. Ze dachten met 0-5 te winnen van ons.

Tessa Wullaert

"Dat wil zeggen dat we goed gespeeld hebben, we mogen niet vergeten dat het tegen de nummer 2 van de wereld was. We waren wel geprikkeld door hun uitspraken van voor de wedstrijd."


Sterke prestatie of niet. De Belgen strandden op 1 minuut van een historische halve finale. "Het is zuur om er zo uit te gaan. We mogen ontgoocheld zijn, maar dat moet zeker in fierheid omgezet worden omdat we België terug op de kaart gezet zoals in 2017. "


"Ik zag heel veel traantjes in de kleedkamer, maar dat is zeker niet nodig. We hebben onszelf niks te verwijten. We moeten fier zijn dat we tegen de nummer 2 van de wereld zo een prestatie op de mat brengen."

Janice Cayman: "We mogen fier zijn op onszelf"

Ook bij Janice Cayman waren er gemengde gevoelens. "De teleurstelling is natuurlijk enorm, maar we mogen ook fier zijn op onszelf."

 

"We maken het Zweden vandaag heel moeilijk, het is jammer om dan 30 seconden voor het einde die tegengoal nog te krijgen."

 

Dat de Zweden geen gemakkelijke avond beleefden met de stugge Flames, was ook te zien aan hun spel. De geduldige opbouw werd overboord gegooid, lange ballen moesten hen richting het doel van Nicky Evrard loodsen.

 

"Ze werden minder zuiver, we hebben een paar keer kunnen tegenprikken. Ik denk dat we echt heel goed standhielden en dan is het heel jammer om zo een tegendoelpunt te slikken."

 

Toch is ook Cayman fier op de prestatie van haar ploeg: "Het is een historisch toernooi geworden voor ons. Het is heel mooi geweest, nu is het eventjes heel bitter. We waren heel graag nog voor die halve finale gegaan."

 

"We moeten dit eventjes verwerken en vooral fier zijn op onszelf. Daarna moeten we weer voortbouwen om in september die kwalificaties voor het WK aan te vatten."