Ga naar de inhoud

Ferrari moet motor voor een 4e keer vervangen, Carlos Sainz vertrekt helemaal achteraan op startgrid

De ontplofte motor blijft hem tot in Frankrijk achtervolgen. Carlos Sainz vertrekt komende zondag als allerlaatste in de GP van Frankrijk. Het volledig vervangen van de motor is de boosdoener, nadat zijn wagen vuur vatte in Oostenrijk.

In eerste instantie moest Carlos Sainz 10 plekken achteruit op de startgrid van het Circuit Paul Ricard. Die straf kreeg de Spanjaard na herstellingswerken. Nu blijkt dat hij zelfs helemaal achteraan op de startgrid zal moeten vertrekken.

 

Bij de huidige nummer vier in het wereldkampioenschap werd zaterdag voor de vierde keer dit seizoen een motorwissel doorgevoerd, terwijl dat slechts drie keer is toegestaan. 

 

Twee weken geleden kwam Sainz nog met de schrik vrij, toen zijn F1-bolide tijdens de GP van Oostenrijk in vlammen opging. De Spanjaard kon zich toen net op tijd uit de bolide bevrijden. 

 

De nochtans snelle Ferrari's kenden dit seizoen al heel wat technische problemen, waardoor Sainz en ploegmaat Charles Leclerc al te vaak naast de nodige punten grepen om WK-leider en wereldkampioen Max Verstappen echt te bedreigen.  

 

Ook de Deen Kevin Magnussen (Haas) zal na een vierde motorwissel op de laatste startrij terechtkomen. Of dat op de laatste of voorlaatste plaats zal zijn, hangt van de kwalificaties op zaterdag af.