Ga naar de inhoud

Bondscoach Serneels na "unieke kans": "Zweden was moe en zenuwachtig aan het worden"

Ives Serneels troost zijn speelsters.

De uitschakeling van de Red Flames in de kwartfinales van het EK was een bittere pil om te slikken. Pas in de laatste minuut konden de Zweden de Belgische muur slopen. Bondscoach Ives Serneels is uiteraard erg ontgoocheld: "Het was een unieke kans."

Ives Serneels praat altijd rustig en beheerst, maar zijn reactie na de zure uitschakeling tegen Zweden onthulde een grote brok teleurstelling.

 

"Dit doet heel veel pijn. We wisten natuurlijk dat we tegen het nummer twee van de wereld onder druk gingen komen te staan, maar we verdienden echt die verlengingen."

 

Serneels kan zijn team niets verwijten: "We hebben het goed gedaan. Buiten schoten van de tweede lijn en stilstaande fases hebben we niet heel veel zuivere kansen weggegeven. In de eerste helft zijn we er zelf ook een aantal keer kunnen uitkomen."

 

"Dit was een unieke kans. Je zag dat Zweden moe en zenuwachtig was aan het worden. In de laatste 10 minuten begonnen we enkele keer terug te prikken, dus dan hoop je toch op dat ene moment", verklaart de bondscoach zijn teleurstelling.

België mag fier zijn op de Red Flames.

Ives Serneels

Nood aan vakantie

Hij blikt trots terug op het parcours van de Flames: "België mag fier zijn op onze ploeg. We hebben samen fantastische tijden beleefd. Het was elke dag hard labeur, maar ook genieten."


"Dit toernooi was een unieke ervaring. Zulke momenten hebben speelsters nodig in hun ontwikkeling. We moeten nu goed kijken waar we verdere stappen kunnen zetten."


Zelf is Serneels eerst toe aan een beetje rust. "Ik ben eerlijk gezegd leeg nu. Ik ga de komende periode even zelf wat vakantie nemen. We zijn nu nog niet bezig met de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende maand."