Ga naar de inhoud

Wie zijn favorieten voor geel en groen in Tour de Femmes? "Van Vleuten eenzaam op 1"

Het is aftellen naar het einde van de Tour de France voor mannen, maar ook naar de start van de Tour voor vrouwen. Commentatoren Ruben Van Gucht en Ine Beyen lijsten de grootste kanshebbers op voor de verschillende truien.

Gele trui

Ruben Van Gucht: "Ik zet Annemiek van Vleuten helemaal bovenaan, met niemand naast haar. Ondanks haar leeftijd (39 jaar) is ze nog altijd de grote favoriet."

 

"Vlak achter Van Vleuten zet ik het duo van SD Worx: Ashleigh Moolman en Demi Vollering. Met een lichte voorkeur voor Moolman."

 

Ine Beyen: "Vollering heeft zich gespaard door de Giro niet te rijden, maar toch wil ze niet zeggen dat ze voor het klassement gaat."

 

Ruben: "Dat vind ik toch wat flauw, om dat nu niet te zeggen. Net zoals Kopecky dat niet wil zeggen over de groene trui."

 

Ine: "Ik kijk voor de rest ook uit naar de prestaties van Mavi Garci en Marta Cavalli. Vooral dan die laatste, die bij FDJ ook omringd is door een sterke ploeg. Bovendien kan ze heel goed afdalen, wat belangrijk kan worden met die opeenvolgende klimmen."

 

Ruben: "Voor de top 10 denk ik ook nog aan Elisa Longo-Borghini. En pas ook voor de Amerikaanse Kristen Faulkner, die haar job op Wall Street opgaf om haar fietsdroom na te jagen. In de Giro Donne won ze 2 ritten en eindigde ze 11e in het eindklassement."

 

"Marianne Vos stond in de vorige editie van de Tour voor vrouwen (in 2009!) op het eindpodium, maar nu zie ik haar eerder voor ritzeges gaan. En voor de rest is het al zoeken naar echte klassementsfavorieten. Je hebt nog Cecilie Uttrup Ludwig, maar winnen is zo moeilijk voor haar."

 

Ine: "Ik dacht ook nog aan het duo Lippert-Labous bij DSM. Maar dat is toch eerder voor de tweede rij."

 

Ruben: "Lucinda Brand is er - ondanks eindwinst in de Ronde van Zwitserland - niet bij. Ze wil klaar zijn voor het veldritseizoen. Dat zal ook wel een financiële keuze zijn."

 

Ine: "Brand kennende zal dat wel een goeie keuze zijn."

Annemiek van Vleuten won eerder deze maand de Giro Donne.

Groene trui

Ruben: "Gezien het soort ritten kijk ik voor de groene trui eerder naar rensters als Marianne Vos, Lotte Kopecky en Elisa Balsamo dan naar Lorena Wiebes."

 

Ine: "Wiebes zal zeker het groen in handen hebben na de eerste twee ritten, maar daarna zullen de anderen overnemen. Ik denk dat Vos haar zinnen gezet heeft op het groen."

 

Ruben: "Ze is in ieder geval in orde, heeft een goeie Giro gereden."

 

Ine: "De sprints in deze Tour moeten haar ook liggen, met van die punchy finales."

 

Ruben: "Daarnaast heb je Kopecky, al wil die niet zeggen dat ze voor het groen gaat. Dan doen wij dat maar."

Marianne Vos lijkt de topfavoriete voor de groene trui.

Witte trui

Ruben: "Shirin van Anrooij lijkt mij de topfavoriete voor de jongerentrui. Als ik de deelnemerslijst overloop, zie ik eigenlijk niet meteen een concurrente voor haar."

Wie legt Shirin van Anrooij iets in de weg voor het wit?

Bolletjestrui

Ruben: "Ik denk dat het moeilijk wordt voor een pure klimster om deze trui te winnen, dit wordt eerder iets voor de klassementsrensters. Of heeft Cecilie Uttrup Ludwig hier een doel van gemaakt?"

 

Ine: "Zelf had ik nog de Zwitserse Elise Chabbey van Canyon/SRAM opgeschreven, net als Kirsten Faulkner. Zij werden 1 en 2 in het bergklassement van de Giro."

Voormalig durfkapitalist Kirsten Faulkner won in de Giro het bergklassement.

Tour de France Femmes
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
24/07Parijs - Parijs
Vlak
81,6 km
Lorena Wiebes
Lorena Wiebes
2
25/07Meaux - Provins
Vlak
136,4 km
Marianne Vos
Marianne Vos
3
26/07Reims - Épernay
Vlak
133,6 km
Cecilie Ludwig
Marianne Vos
4
27/07Troyes - Bar-sur-Aube
Vlak
126,8 km
Marlen Reusser
Marianne Vos
5
28/07Bar-le-Duc - Saint-Dié-des-Vosges
Vlak
175,6 km
Lorena Wiebes
Marianne Vos
6
29/07Saint-Dié-des-Vosges - Rosheim
Vlak
129,2 km
Marianne Vos
Marianne Vos
7
30/07Sélestat - Le Markstein
Bergetappe
127,1 km
Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten
8
31/07Lure - La Planche des Belles Filles
Bergetappe
123,3 km
Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten