Ga naar de inhoud

VIDEO: Kapitein Kevin De Bruyne schittert in oefenpot van Manchester City met 2 goals

Kevin De Bruyne dirigeerde Manchester City naar winst.

Manchester City stoomt zich in de Verenigde Staten klaar voor het nieuwe Premier League-seizoen dat over ruim 2 weken van start gaat, maar Kevin De Bruyne lijkt nu al in competitiemodus. In een oefenwedstrijd tegen de Mexicaanse topclub America was de Rode Duivel de uitblinker met twee fraaie goals.

Voor het duel tussen Manchester City en America, dat gespeeld werd in Houston, liet City-coach Pep Guardiola aanvaller Erling Haaland op de bank. De Noor, die vandaag zijn 22e verjaardag viert, zag vanaf de bank hoe aanvoerder Kevin De Bruyne zich tot man van de match kroonde.

Op het halfuur opende de Rode Duivel de score met een heerlijke pegel van net buiten de zestien. Henry Martin scoorde tegen voor de Mexicanen, maar in de extra tijd van de 1e helft sloeg De Bruyne opnieuw toe. Na een fantastische assist van Mahrez mikte De Bruyne de 2-1 door de benen van ex-Standard-keeper Ochoa.

 

Die had zich vlak voor het openingsdoelpunt van De Bruyne ook al laten opmerken in een opstootje met City-speler Grealish. De twee kemphanen kregen het met elkaar aan de stok nadat Grealish geprobeerd had een penalty te versieren.

Bekijk de twee doelpunten van Kevin De Bruyne:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het opstootje tussen Grealish en Ochoa:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.