Ga naar de inhoud

Van Aert past voor natourcriterium in Aalst, Roeselare kan de groene trui wel strikken

Groene trui Wout van Aert zal niet in Aalst verschijnen.

Wout van Aert zal maandag niet te bewonderen zijn in het natourcriterium in Aalst. Van Aert wil tijd vrijmaken voor zijn gezin en blijft met hen nog een tijdje in Frankrijk na de Tour.  Een dag later zal de groene trui wel in Roeselare opduiken.

Wout van Aert stond logischerwijs bovenaan het lijstje van de organisatie in Aalst. Toch vangen ze bot, de organisatie ging nochtans ver om de Belg te strikken. 

 

"We hebben echt alles uit de kast gehaald om Wout van Aert in Aalst te krijgen, maar hij zal er dus niet bijzijn", bevestigt Renno Roelandt, organisator van het criterium.

 

"We hebben nog geprobeerd om hem te overtuigen op meerdere vlakken. Het financiële plaatje was allesbehalve verkeerd en Wout mocht ook ploegmaats Laporte, Van Hooydonck en Benoot meenemen." 

 

"De mogelijkheid om een helikopter te charteren hebben we zelfs besproken, maar het mocht niet zijn. We hebben natuurlijk begrip voor zijn beslissing."

 

"Het is natuurlijk zeer spijtig, want in het verleden konden we altijd de groene trui strikken."

 

Een dag later komt Van Aert wel aan de start van het natourcriterium in Roeselare, samen met onder meer Tom Pidcock.

We hebben alles uit de kast gehaald om Wout van Aert te strikken, maar het mocht niet zijn.

Tour-podium wel in Aalst?

Geen Wout van Aert dus in Aalst, maar kan dat budget dienen om andere renners te lokken?


"We overwegen om Vingegaard en Pogacar naar Aalst te lokken. Met een beetje geluk krijgen we Thomas ook nog. Dan hebben we het volledige Tour-podium."

 

"We hadden natuurlijk nog liever Wout van Aert, maar dit is toch een heel mooi alternatief."


"We zullen het in elk geval pas officieel weten na de tijdrit. Bepaalde renners zijn ook bijgelovig en willen nog niet te vroeg toezeggen. Zaterdag kennen we in elk geval de startlijst."