Tadej Pogacar toont zich groots na 2e plaats op Hautacam: "Geen betere manier om de Tour te verliezen"

  Pogacar was er na afloop als de kippen bij om Vingegaard te feliciteren.

  Gestreden en verloren. Het vat de afgelopen week van Tadej Pogacar perfect samen. De Sloveen deed er opnieuw alles aan om Vingegaard uit de wielen te rijden, maar moest op de loodzware Hautacam dan toch het hoofd buigen: "Er is geen betere manier om de Tour te verliezen", vertelde hij na afloop.

  Van de Alpen tot diep in de Pyreneeën. Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar hebben er een prachtig duel van gemaakt in deze Ronde van Frankrijk. Op Hautacam zette die eerste dan toch de stap naar zijn eerste eindzege.

   

  Na afloop van de rit reageerde Pogacar bijzonder eerlijk: "Ik denk dat er geen betere manier is om de Tour te verliezen", benadrukte hij. "Ik heb nergens spijt van. Jumbo-Visma heeft het nagenoeg perfect gedaan in deze Tour. Ze zijn enorm sterk."

   

  "Volgens mij won de beste man niet alleen vandaag, maar ook de Tour. Dat heeft hij op de slotklim bewezen."

   

  In de afdaling van de Col de Spandelles kwam Pogacar ook nog lelijk ten val: "Ik voel me oké. Het was vervelend, maar ik zat snel op de fiets. Tot dat moment hield ik nog wat hoop om iets te proberen op Hautacam, maar nadien kwamen ook nog veel van zijn ploeggenoten terug."

   

  "Ze  waren uiteindelijk te sterk. Het was voor mij niet langer mogelijk om er nog van weg te rijden."

  Na mijn valpartij in de afdaling van de Col de Spandelles voelde ik dat het over was.

  Tadej Pogacar

  Rituitslag Stage 18Rituitslag Stage 18

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV3:59:50
  2Tadej PogacarUAD+1:04
  3Wout van AertTJV+2:10
  4Geraint ThomasIGD+2:54
  5David GauduGFC+2:58
  6Alexey LutsenkoAST+3:09
  7Daniel MartínezIGD+3:09
  8Sepp KussTJV+3:27
  9Aleksandr VlasovBOH+4:04
  10Thibaut PinotGFC+4:09

  Gerelateerd: