Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck: "Altijd moeilijk om een openingsmatch in te schatten"

KAA Gent en Standard mogen morgen een nieuw seizoen van de Jupiler Pro League aftrappen. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck stond de pers te woord in aanloop naar de openingswedstrijd. 

Geen Hein Vanhaezebrouck in de dug-out morgenavond. De trainer zit een schorsing uit vanwege zijn openlijke kritiek aan het adres van Nathan Verboomen.

 

"Het is jammer dat ik er niet bij kan zijn. De feiten dateren van in april en de schorsing volgt- op zijn Belgisch - enkele maanden later. Het is wat het is", aldus Vanhaezebrouck."

 

Tegenstander van morgen, Standard, kent tot dusver een vrij rustige transferperiode. De ploeg kreeg natuurlijk wel een nieuwe coach: Ronny Deila. 

 

Hoe kijkt Vanhaezebrouck naar de openingswedstrijd?

 

"Ik verwacht toch een moeilijke wedstrijd. We hebben een aantal van de oefenwedstrijden van Standard gezien, maar het blijft moeilijk om een eerste wedstrijd van het seizoen in te schatten."

Een openingsmatch is altijd moeilijker. Er gebeurt altijd vanalles.

Hein Vanhaezebrouck

Het is al 10 jaar geleden dat KAA Gent nog eens een openingsmatch wist te winnen, al is dat voor Vanhaezebrouck geen belangrijke statistiek.


"We zijn als club één keer kampioen van België geworden en ik herinner me dat we toen een draak van een openingsmatch speelden tegen Cercle Brugge."

 

"Het was zo erg dat we de aanwezigen er waarschijnlijk nog steeds voor zouden moeten vergoeden. Maar op het einde waren we wel kampioen.”

 

"Een openingsmatch is altijd moeilijk. De resultaten van Gent in de laatste 10 jaar zijn daar een goede illustratie van. Er gebeurt altijd vanalles. Het is een nieuw begin voor iedereen en je ziet vaak gekke uitslagen", besluit Vanhaezebrouck.