Ga naar de inhoud

LIV-overloper Henrik Stenson ontheven uit functie als Ryder Cup-kapitein

Stenson won met Team Europe al driemaal de Ryder Cup.

De Zweed Henrik Stenson is niet langer aanvoerder van het Europese Ryder Cup-team. De voormalige Major-winnaar stapt over naar de controversiële LIV Tour. "In het licht van die keuze zal Stenson niet meer kunnen voldoen aan zijn engagement als Ryder Cup-kapitein", zei het Europese team in een mededeling.

De LIV Tour zorgt nu al maanden voor beroering in de golfwereld. Vandaag kwam het Europese Ryder Cup-team met de mededeling dat Henrik Stenson niet langer aanvoerder zal zijn voor Europa. 

 

Stenson was pas sinds maart aanvoerder, nadat hij de Ier Pádraig Harrington opvolgde. Maar de Zweed zal net als een hele resem andere golftoppers dit jaar overstappen van de European Tour naar de veelbesproken LIV Tour, die rijkelijk gespijsd wordt door het staatsfonds van Saoedi-Arabië.

 

"Door zijn persoonlijke keuzes achten we Stenson niet meer in staat om zich aan zijn contractuele engagement te houden met Team Europe van de Ryder Cup", klinkt het in een mededeling. "Een nieuwe aanvoerder zal binnenkort aangeduid worden."

 

Stenson heeft een lange geschiedenis met de tweejaarlijkse Ryder Cup, waarin de beste Amerikaanse golfspelers het opnemen tegen de beste Europese spelers. Stenson won de trofee driemaal (2006, 2014 en 2018) met Team Europe.

 

De laatste editie van de Ryder Cup werd in 2021 gewonnen door de Amerikanen. De volgende editie van de Ryder Cup vindt dit jaar plaats van 25 september tot 1 oktober in Rome. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.