Ga naar de inhoud

Casper Nielsen getuigt over charmeoffensief Club-fans: "Iemand stuurde me maand lang dezelfde foto"

Het is Club Brugge gelukt. Casper Nielsen zal volgend seizoen in het shirt van Blauw-Zwart spelen. Het getouwtrek in de bestuurskamer is welbekend, maar achter de schermen woelde er nóg een kracht: een heus charmeoffensief van de fans. "De laatste maanden werd ik met berichten bestookt door de supporters van Club", getuigde een duidelijk gecharmeerde Deen.

Flashback naar de play-offs van vorig seizoen. 

 

In de absolute slotfase van dé match van de waarheid tussen Club Brugge en Union kreeg Casper Nielsen Jan Breydel oorverdovend stil. Heel even dan toch. 

 

De Deense middenvelder bracht zijn ploeg langszij (1-1) met een streep in de verste hoek, en vierde dat met zijn hand achter zijn oor. Zo legde hij de Club-fans symbolisch het zwijgen op. 

 

Al was die rouwsfeer van korte duur: buitenspel.

 

Het blauw-zwarte legioen slaakte een zucht van opluchting, maar de erkenning van het gevaar "Casper Nielsen" bleef nazinderen. Zowel bij het bestuur als bij de supporters van de landskampioen klonk het nadien in koor: "Die moeten we hebben!"

En zo begon de krachttoer van Blauw-Zwart om Nielsen naar Brugge te halen. Het bestuur verzorgde de praktische kant van de zaak. De supporters zorgden voor het laatste zetje.

 

"Ik denk dat ik ongeveer 800 berichten op Instagram heb ontvangen van de fans", getuigt Nielsen over het charmeoffensief van de Club-fans. "De laatste maanden werd ik bestookt door de Club-supporters met de boodschap: Kom naar Club, je bent nu al één van ons."

Het zegt veel over de fancultuur van Club Brugge, die is hier enorm groot

Casper Nielsen

Het doel heiligt de middelen in Jan Breydel. "Zo stuurde één kerel me een maand lang dezelfde foto", vertelt Nielsen met een brede glimlach.


"Het was enorm leuk om dan al de enorme steun van het publiek te voelen. Het zegt veel over de fancultuur van Club Brugge, die is hier enorm groot. Ik heb het vorig jaar met mijn eigen ogen kunnen zien en beleven."


"Toen ik met Union tegen Club Brugge speelde in de play-offs hing er een fantastische atmosfeer in het stadion. Voor die momenten ben ik voetballer geworden."


De volgende keer dat Nielsen In Jan Breydel binnenstapt met zijn hand achter zijn oor, zal het ongetwijfeld onder luid applaus zijn.