Ga naar de inhoud

Belgische jongeren sluiten geslaagd EK op de baan af met twee medailles

Juniore Hélène Hesters pronkte met haar medaille.

En nog twee extra medailles. Zowel beloften Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq als junioren Hélène Hesters en Febe Jooris pakten een bronzen medaille in de ploegkoers. Daardoor nemen de Belgen 9 medailles mee naar huis.

De Belgische delegatie beleefde een erg geslaagd EK baanwielrennen voor jongeren in het Portugese Andia. 

 

De slotdag van het piste-EK stond vooral in het teken van de ploegkoersen, een discipline waarin de Belgen het traditioneel goed doen. 

 

Een Europese titel behalen lukte de jonge Belgen niet meer, maar ze dikten de medaillespiegel wel aan met nog twee extra medailles. Zowel beloften Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq als junioren Hélène Hesters en Febe Jooris eindigden als derde in hun ploegkoers. 

 

In totaal pakten de jonge Belgische baanwielrenners 9 keer eremetaal in Anadia, maar liefst 8 daarvan zijn toe te schrijven aan de vrouwen. Shari Bossuyt (eliminatie en omnium) en Lani Wittevrongel (scratch) kroonden zich tot Europees kampioen.