Ga naar de inhoud

Sébastien Haller blijft strijdvaardig na tumor in teelbal: "Ik kom sterker terug"

Dortmund-aanvaller Sébastien Haller heeft slecht nieuws gekregen. Tijdens een onderzoek is bij de Ivoriaanse spits een tumor in zijn teelbal ontdekt. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt", laat Dortmund weten.

Sébastien Haller maakte nog maar net de overstap van Ajax naar Dortmund, dat de aanvaller binnenhaalde als opvolger van Erling Haaland. Op trainingskamp met zijn nieuwe club voelde hij zich maandag onwel, waarna hij aan een intensief medisch onderzoek werd onderworpen.

 

Bij die onderzoeken stelden de dokters bij Haller een tumor in de teelbal vast. Dortmund laat weten dat Haller de volgende dagen nog bijkomende onderzoeken zal ondergaan in een gespecialiseerd medisch centrum.

 

"Dit nieuws was een schok voor Sébastien en voor ons allemaal", zegt sportief directeur Sebastien Kehl op de website van de club. "De hele Dortmund-familie wenst hem een zo spoedig mogelijk en volledig herstel. We hopen dat we hem snel weer mogen omhelzen."

 

"We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haller: "Het voelt alsof ik dit niet verdien"

Haller kreeg via sociale media massale steun. Daar reageert de Ivoriaanse spits voor het eerst op: "Ik wil jullie bedanken vanuit het diepste van mijn hart voor alle warme berichten die ik heb gekregen. Het heeft me enorm veel gedaan om al die mooie reacties te zien."

 

"Ik zal me nu concentreren op mijn herstel, zodat ik sterker terug kan komen", gaat hij strijdvaardig verder. "Het voelt een beetje alsof ik het niet verdien, maar dankzij jullie weet ik dat ik hier bovenop kom. Ik zie jullie snel weer op het veld om onze volgende overwinningen te vieren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.