Ga naar de inhoud

Red Flames vieren historische kwalificatie: "Een stunt voor de geschiedenisboeken!"

Bondscoach Ives Serneels was door het dolle heen na het verlossende fluitsignaal.

Na de knappe overwinning tegen Italië zijn de Red Flames voor het eerst in hun geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van het EK voetbal. Bondscoach Ives Serneels sprong na het laatste fluitsignaal letterlijk een gat in de lucht. "Wat wil je na zo'n prestatie?"

Bondscoach Ives Serneels vertelt na afloop vol trots over de prestatie van zijn troepen: "Ik kan het moeilijk met woorden beschrijven. Doorheen de voorbije jaren is dit een fantastische groep geworden en ze verdienen deze beloning."

 

Serneels blikt terug op een volwassen wedstrijd van de Flames. "Na een minuut doet Jody (Vangheluwe) een 'faussekeu', maar iedereen pikt dat meteen op. We hebben de eerste 25 minuten gedomineerd. Dat Italië ons daarna even terugdrukt is logisch", vertelt de bondscoach.

 

In de tweede helft hielden de Flames na de openingstreffer van De Caigny goed stand tegen het Italiaanse offensief. Serneels werpt ook een pluim naar de invallers: "De speelsters die op het veld kwamen namen dadelijk de controle over van degene die zich hadden stukgelopen. Dat is sterk."

Om een kwartfinale te halen moet het totaalplaatje kloppen en vandaag klopte het.

Bondscoach Ives Serneels

"Om een kwartfinale op het EK te halen moet het totaalplaatje kloppen en vandaag klopte het. De meisjes hebben een stunt verwezenlijkt voor in de geschiedenisboeken."


De kwartfinale komt er al snel aan, vrijdag wacht Zweden op de Red Flames in de strijd om de top 4. "Zweden is nummer twee van de wereld. Voor de ervaring van de groep is het gewoon geweldig dat ze deze extra wedstrijd hebben", vertelt Serneels daarover.


Maar eerst toch een klein beetje vieren? "Een klein feestje mag, maar morgen gaan we toch weer het trainingsveld op met degene die vandaag niet veel gespeeld hebben. We hebben maar drie dagen, dus we moeten ons goed verzorgen."

Emotionele Flames:

 • Tine De Caigny: "Dit is echt super. We hebben alles gegeven. Een heel grote ontlading nu."

  "Mijn doelpunt? Eindelijk heb ik een kans gekregen en de bal zat erin. Dat doet heel veel deugd. We wisten wel dat het nog een lange 2e helft zou worden na die goal."

  "We hebben het wel even moeilijk gehad, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Onze organisatie stond er weer. Ik denk dat we als één team 97 minuten lang geknokt hebben en dat we echt verdiend gewonnen hebben. Hier hebben we het voor gedaan."

 

 • Julie Biesmans: "Normaal gezien ben ik altijd heel rustig, maar nu word ik toch ook wel een beetje emotioneel. We hebben hier zo hard voor geknokt. Dit doet echt deugd. Hier hebben we jaren voor gewerkt."

  "Dat ik centraal achterin moest spelen, was even wennen, maar met Kees naast je, dat is echt ideaal. Ik ben blij dat zij verkozen werd tot Speelster van de Match. Zij verdient dat echt. Ik voelde me op mijn gemak naast haar."

 

 • Sari Kees: "Ik wist niks van de tussenstand in IJsland-Frankrijk en ik was er ook niet mee bezig. Toen we het resultaat hoorden, was de vreugde natuurlijk groot. We hebben gefocust op onze eigen match."

  "Het was echt overleven, zeker de laatste 20 minuten. Italië krijgt dan grinta en dan is het alles of niks. Ik vind dat we het volwassen en tactisch aangepakt hebben. We groeien in het toernooi en dat gaan we tegen Zweden ook doen."

  "Het is wel een heel fijn gevoel om te worden verkozen tot Speelster van de Match. Dat had ik niet verwacht. Het is mooi meegenomen."

 

 • Nicky Evrard: "Ik denk dat we hier geschiedenis geschreven hebben. We mogen echt heel trots zijn op onze prestatie."

  "Italië heeft in de 2e helft heel hard gepusht. Het was alles of niks, zij hadden niks meer te verliezen. Je kunt niet vermijden dat zij ook kansen hebben, maar we hebben stand gehouden en de nul gehouden. Dat is het enige wat telt."

  "Zweden? We gaan nu nog even genieten en de rest doen we vanaf morgen wel."
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.