Het bewogen drieluik van Wout van Aert in Carcassonne: "Jasper Philipsen verraste me"

  Wout van Aert heeft zijn teller in de Tour de France niet op 3 kunnen zetten na een hectische dag. De groene trui trok ten aanval, liet zich terugzakken, was betrokken bij de val van Steven Kruijswijk en sprintte in Carcassonne naar de tweede plaats. Wat is zijn relaas? 

  Wout van Aert was een van de eerste aanvallers. "Heel veel sprintersploegen wilden mee tot ik zelf mee was", vertelde de groene trui.

   

  "Toen zaten we daar met z'n drieën. Ik denk dat ze liever achter me rijden dan dat ze meespringen. Dat is op zich slim gedaan."

   

  Van Aert aarzelde even en trok de ontsnapping nog vrij lang door. "Mijn radio werkte niet, ik kon niet communiceren met de volgwagen. Ik wist niet of er nog gekoerst werd achter ons."

   

  "Toen de tweede volgwagen er toch was, vernam ik dat er controle was in het peloton en heb ik me wijselijk laten terugzakken."

   

  (lees voort onder de video)

  "Ik kon de val met Kruijswijk nog net ontwijken"

  Daarna begon de ellende met een dubbele val. "We kregen te horen dat er weer een protestactie was. Blijkbaar is het normaal dat zoiets kan."

   

  "Er werd gezegd dat we wellicht zouden stoppen en dat zorgde voor chaos. Er werd hard geremd en Steven (Kruijswijk) reageerde te laat. Ik kon de val nog net ontwijken."

   

  "Toen ik terugkwam, zag ik de ploeg bij Jonas (Vingegaard) na zijn val. Bij hem lijkt het mee te vallen, Tiesj (Benoot) is zwaarder gevallen."

   

  Na die hectische kilometers werd er uiteindelijk nog gesprint. "Jasper verraste me aan de binnenkant van de bocht. Hij deed het slim en sterk. Ik kon hem niet meer remonteren."

  Tour de France klassement