Ga naar de inhoud

Casper Nielsen krijgt zijn zin: Deense middenvelder trekt naar Club Brugge

Casper Nielsen.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de overgang van Casper Nielsen van Union naar Club Brugge is dan toch afgerond. Voor de 28-jarige Deense middenvelder ligt in het Jan Breydelstadion een contract voor 4 seizoenen klaar.

Nielsen promoveerde vorig seizoen met Union naar de Jupiler Pro League en groeide meteen uit tot een smaakmaker van de competitie. Hij speelde 39 van de 40 wedstrijden trof daarin 7x raak.

 

De sterke Deen bleef ook lang met Union op titelkoers liggen, maar moest uiteindelijk toch vrede nemen met de tweede plaats. In de play-offs voor de titel had Nielsen met een late gelijkmaker Club Brugge kunnen dwarsbomen in het tweede onderlinge duel, maar zijn doelpunt werd (terecht) afgekeurd voor buitenspel.

 

Nielsen wilde graag een stapje hogerop zetten en dat doet hij nu bij Club Brugge. De landskampioen leek af te haken toen Union de omstreden makelaar Mogi Bayat inschakelde om een transfer naar een topclub af te ronden, maar uiteindelijk werd er toch een akkoord tussen de twee clubs gevonden.

 

Nielsen ondertekent in Brugge een contract voor de komende vier seizoenen. Met de overgang zou zo'n 5 miljoen euro gemoeid zijn. Na Meijer, Jutgla en Larin is hij de vierde versterking van blauw-zwart.