Ga naar de inhoud

Noor Vidts kijkt met vertrouwen naar zevenkamp: "Heb heel veel getraind en voel me goed"

Noor Vidts is al meer dan een week in de Verenigde Staten in voorbereiding van het WK.

Vandaag start de zevenkamp op het WK atletiek in Eugene (VS). Tweevoudig Olympisch kampioene Nafi Thiam en Noor Vidts treden er aan. Op de Olympische Spelen in Tokio verbaasde Vidts met een vierde plaats, afgelopen winter werd ze in de zaal wereldkampioene in de vijfkamp. 

Noor Vidts kijkt met vertrouwen naar het WK. "Ik heb de jetlag goed verwerkt en heb een goed trainingskamp in California achter de rug. Het was goed om op voorhand te komen, om die 9 uur tijdsverschil te overbruggen", vertelt Vidts.

 

"Ik voel me goed. We hebben heel veel getraind. Nu heb ik eindelijk een beetje afgebouwd naar dit kampioenschap. Bij sommige nummers is het nog een beetje zoeken, omdat we niet zoveel wedstrijdritme hebben opgedaan. Maar we zien wel."

Ter plaatste trappelen heeft Noor Vidts de laatste jaren niet gedaan. In tegendeel. Ze heeft enorme stappen vooruit gezet. Ook bij onze noorderburen zijn ze niet langer blind voor de vooruitgang van Vidts.

Bij sommige nummers is het nog een beetje zoeken, omdat we niet zoveel wedstrijdritme hebben opgedaan. Maar we zien wel.

Noor Vidts

 

"Je zag wel echt een fysieke verandering afgelopen olympiade", merk Anouk Vetter, de vice-olympische kampioene op de zevenkamp. "Misschien zag ik het niet erg aankomen, maar de fysieke veranderingen zag ik wel. De puzzelstukjes moesten gewoon samen vallen."

 

"Het is een logisch gevolg van al de trainingsarbeid die we erin gestoken hebben", weet Vidts, die wel verklapt dat de nachtrust in Eugene beter kan.

"Het atletendorp is wel fijn, misschien mochten de kamers net iets beter. Want ik slaap niet supergoed. Om 6 uur 's ochtends ben ik wakker, maar dat zal hopelijk een beetje beteren."