Mads Pedersen na eerste ritzege in de Tour: "Opluchting voor mezelf en het team"

  Mads Pedersen rekende in de sprint makkelijk af met Wright en Houle.

  Een overwinning in 'zijn' Denemarken lukte hem in het begin van deze Tour niet, maar nu is het toch prijs voor Mads Pedersen (Trek-Segafredo). De voormalige wereldkampioen toonde zich de snelste in een sprintje met medevluchters Wright en Houle.

  Na een dag in de vlucht werd Mads Pedersen vandaag beloond voor zijn inzet. Na een halvering van een kopgroep met zes, kon de Deen in de sprint makkelijk afrekenen met zijn twee belagers.

   

  "Het is geweldig om eindelijk een ritzege te boeken in de Tour. Ik wist dat de vorm goed zat", vertelde Pedersen na afloop.

   

  "Ik heb al een paar kansen gemist in deze Tour en een renner met mijn profiel heeft natuurlijk niet heel veel kansen op een etappezege."

   

  "Het voelt dan ook geweldig om deze kans vandaag te benutten. Niet enkel voor mezelf, maar ook voor het team. We kwamen naar deze Tour om etappes te winnen en nu hebben we er eentje. Een hele opluchting."

  Een renner met mijn profiel heeft natuurlijk niet heel veel kansen op een etappezege in de Tour.

  Mads Pedersen

  "Ik dacht een lange tijd dat het een fout was om in de vlucht te zitten omdat we niet goed wisten hoe de andere ploegen zouden koersen op de laatste beklimming. We hadden toen maar een voorsprong van twee minuten. Uiteindelijk liep het perfect voor mezelf."

   

  Met nog 10 kilometer te gaan, besloot Pedersen om te versnellen. Was het gevoel dan zo goed?


  "Ik wou niet met zes renners naar de finish rijden. Dat is moeilijk te controleren. Gelukkig heb ik toen een paar medevluchters kunnen lossen en kon ik de finale in mijn voordeel beslechten."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Mads PedersenTFS4:13:03
  2Fred WrightTBV+0
  3Hugo HouleIPT+0
  4Stefan KüngGFC+30
  5Matteo JorgensonMOV+30
  6Filippo GannaIGD+32
  7Wout van AertTJV+5:45
  8Florian SénéchalQST+5:45
  9Luca MozzatoBBK+5:45
  10Andrea PasqualonIWG+5:45

  Gerelateerd: