Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes is weer heer en meester in Ladies Tour en verstevigt leiderspositie

Lorena Wiebes (archief) toonde zich alweer de snelste van het peloton.

Daar is ze opnieuw. Lorena Wiebes is - voor de tweede dag op rij - met overmacht naar winst gesprint in de Baloise Ladies Tour. De koers werd hard gemaakt door DSM en uitdaagster Ellen van Dijk. Wiebes was uiteindelijk de sterkste van een 10-koppige groep. 

Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) was sinds gisteren haar leiderstrui verloren, dus besloot de Nederlandse de koers in Herzele bikkelhard te makken. Een ruime kopgroep splitste zich af van het peloton, maar ook leidster Lorena Wiebes (DSM) pikte haar wagonnetje aan.

 

Een groep van 10 rensters, met onder meer de Belgische Marthe Truyen (Plantur-Pura), verzamelden een voorsprong van 3 minuten op het pak. Daar genoot DSM van het zonnetje en controleerden de ploeggenoten van Wiebes het peloton.

 

Van Dijk probeerde in de finale nog weg te rijden, maar Wiebes was telkens alert en sprong op haar wiel. Met de streep in zicht stond er weer geen maat op de Nederlandse, die iedereen uit het wiel reed. 

 

Lorena Wiebes viert zo haar tweede overwinning in de Baloise Ladies Tour. Ze verstevigt ook haar voorsprong op Ellen van Dijk, die tweede werd. De Poolse Daria Pikulik vervolledigde het podium. Marthe Truyen was de beste Belgische op plek vier.

*Het commentaar loopt achter op de beelden van de sprint.

Lorena Wiebes: "Ik ga vol voor eindwinst"

Wiebes loopt door die nieuwe zege verder weg van haar naaste concurrenten en kan die afstand nog groter maken in de korte rit in lijn van zaterdag. 

 

"We hadden het plan om de wedstrijd op de beklimming van de Berendries hard te maken", vertelt Wiebes. Dat plannetje voerde DSM uit. "Het peloton verbrokkelde daar even. Liane Lippert ging aanvallen en dus hoefden wij met de ploeg niet meer aan de bak. Maar ze kreeg af te rekenen met een lekke band en zo smolt alles weer samen."

 

Uiteindelijk draaide het opnieuw uit op een sprint, daarin bleek Wiebes toch weer de snelste van het pak. "Ik ga er alles aan doen om mijn blauwe trui te behouden tot het einde", zei Wiebes.

 

Morgenvoormiddag staat er wellicht opnieuw een massasprint op het programma, maar daarna volgt een individuele tijdrit. "De vraag is wat gaat Ellen van Dijk gaat doen in de individuele tijdrit? Ik moet afwachten hoeveel tijd ze gaat terugnemen op mij."

 

Toch is Wiebes niet bang voor haar landgenote."We gaan er vol voor, want ik wil de eindzege pakken in deze Baloise Ladies Tour."

rittenschema Baloise Ladies Tour
        winnares leidster verslag
13/07 proloog Utrecht - Utrecht 3,9 km Van Dijk Van Dijk lees
14/07 rit 1 Zulte - Zulte 128,6 km Wiebes Wiebes lees
15/07 rit 2 Herzele - Herzele 114,6 km Wiebes Wiebes lees
16/07 rit 3a Cadzand - Knokke-Heist 82,8 km      
16/07 rit 3b Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit) 15,6 km      
17/07 rit 4 Deinze - Deinze 119,7 km