Ga naar de inhoud

Imke Courtois zag Flames hoop tanken tegen Frankrijk: "Dit wordt hét moment om toe te slaan"

"Hoop doet leven", vindt Imke Courtois. En met de slotspeeldag in het vooruitzicht lijkt die groter dan ooit bij de Red Flames. Onze analiste blikt terug op het duel tegen Frankrijk én kijkt vooruit naar de sleutelmatch tegen Italië.

 In het New York Stadium van Rotherham was er bij de Belgen van teleurstelling weinig sprake, ondanks de nederlaag tegen Frankrijk.

 

"Het is raar dat je verliest maar toch met een goed gevoel achterblijft", maakte Imke Courtois de bedenking. "De Flames speelden dan ook tegen een ploeg met bijzonder veel talent - dat zagen we vooral in de eerste helft, die moeilijk was voor de Belgen."

 

"Maar na rust was er plots een verschuiving", zag  Courtois. "Je voelde dat de Flames, die duidelijk groeien in het toernooi, meer vertrouwen kregen. Pas op: Frankrijk bibberde en beefde niet, hé. Maar er sloop toch wat onzekerheid in de ploeg met backs die niet meer oprukten en Wendie Renard die de bal zomaar wegkegelde."

Het kan alleen maar een vertrouwensboost geven met het oog op de cruciale slotspeeldag. Hoe schat Courtois de verschillende scenario's in?

 

"Het is typisch dat iedereen na twee speeldagen begint te rekenen", lacht ze. "Op zich is een gelijkspel voldoende om door te stoten. Dat geeft extra hoop."

 

Al meent Courtois dat de Flames vol voor de zege moeten durven gaan. "Ik heb ook het gevoel dat ze ervan overtuigd zijn dat ze een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Italië. Die incasseerden gisteren toch een nieuwe opdoffer na die 5-1 tegen Frankrijk. Ze waren de schaduwfavoriet in deze groep en geraakten niet verder dan een gelijkspel tegen IJsland."

 

"Echt, maandag wordt hét moment om toe te slaan voor de Flames."