Ga naar de inhoud

Belgische springruiters winnen vierde manche in de Nations Cup

Pieter Clemens bleef foutloos.

De Belgische springruiters hebben in het Zweedse Falsterbo de vierde manche in de FEI Nations Cup gewonnen. Pieter Clemens (Hulde G), Koen Vereecke (Kasanova), Gilles Thomas (Luna) en Wilm Vermeir (IQ) kwamen samen in twee rondes aan niet meer dan vier strafpunten.

De Belgen haalden het voor Nederland, dat met met vijf strafpunten 2e werd. Groot-Brittannië legde beslag op de 3e plek, met acht strafpunten. 

 

De Belgische springruiters begonnen goed en stonden na de eerste ronde met vier strafpunten op de 3e plaats. Enkel de Britten en de Noren deden beter, zij bleven foutloos. 

 

Bij onze landgenoten stootte Vermeir één balk af, Clemens en Vereecke maakten geen fout, Acht strafpunten van Thomas werd het schrapresultaat. In de tweede ronde liep het beter voor de Belgen. Ze bleven zelfs helemaal foutloos en verzekerden zich zo van de overwinning.

 

Met 215 punten uit drie wedstrijden is België nu 4e in de stand van de Europese eerste divisie. Nederland leidt met 280 punten, voor Duitsland (240) en Zwitserland (225). 

 

De vijfde van zes manches wordt over twee weken in het Britse Hickstead gesprongen. Voor de Belgen wordt dat de vierde en laatste van vier manches waar ze punten kunnen verdienen.