Ga naar de inhoud

STVV-voorzitter is ambitieus: "De lat ligt waar we vorig jaar geëindigd zijn (9e)"

STVV-voorzitter Meekers poseert samen met de burgemeester van Sint-Truiden met het nieuwe shirt.

STVV wil het komende seizoen minstens even goed doen als het afgelopen seizoen en mikt eigenlijk op de play-offs in de Jupiler Pro League. Die ambitie spraken voorzitter David Meekers en sportief directeur Andre Pinto uit.

Vorig seizoen eindigde STVV op de negende plaats en voorzitter David Meekers wil komend seizoen beter doen. "We zijn bezig met onze ploeg sterker te maken en we gaan ook de lat leggen waar we vorig jaar geëindigd zijn", zegt Meekers. 

 

"We starten vanaf nul natuurlijk en het is moeilijk om nu reeds al te boute uitspraken te doen maar we proberen onze prestaties van vorig jaar minstens te evenaren."

 

De afgelopen weken was het een komen en gaan van spelers op Stayen maar de uiteindelijke ploeg, die er van af volgende week moet staan, krijgt vorm. 

 

"We zijn nog niet op ons einde, zo zoeken we nog een bijkomende spits. Dan gaan we kijken hoe het nog evolueert in functie van eventuele wijzigingen die in de kern kunnen optreden maar de grote lijnen zijn klaar."

 

Meekers zag tijdens het oefenkamp in Oostenrijk en de daar gespeelde wedstrijd tegen de kampioen van Tsjechië, Viktoria Pilsen, een scherpe en gretige ploeg. "Na de wedstrijd tegen Pilsen heb ik het gevoel dat we een goed seizoen gaan draaien."

 

STVV opent zijn seizoen met een thuismatch tegen Union op zaterdag 23 juli.

Geen Christian Brüls: "Hij wil boter bij de vis en dat is zijn recht"

Gisteren speelde STVV een oefenmatch tegen Seraing (0-2-nederlaag) en de grote afwezige was Christian Brüls. Hij is niet tevreden met de contractbesprekingen en kwam niet opdagen voor de wedstrijd.

 

 "We hebben hem een contractverlenging aangeboden maar hij was er niet dadelijk tevreden mee. Hij vraagt, en dat is zijn goed recht, boter bij de vis. We blijven met hem spreken want het is een speler die we niet graag willen verliezen en bij ons willen houden."

 

"Hij is een belangrijke troef voor ons. Hij brengt heel wat creativiteit en heel wat voetbal. We hopen dat we snel terug aan tafel kunnen gaan zitten", legt Meekers uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.